Γερμανία: Τι γνώμη έχουν οι πολίτες για τη νοσοκομειακή περίθαλψη

Αν και θεωρείται ότι διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο, πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι στη Γερμανία θέλουν περισσότερα από τη δημόσια υγεία.

Η ποιότητα της θεραπείας και η συμπεριφορά των γιατρών βρίσκονται στο επίκεντρο της αυξανόμενης δυσαρέσκειας.

Οι Γερμανοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης

Μόνο το 51% των ανθρώπων στη Γερμανία είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο της περίθαλψης που παρέχεται στα νοσοκομεία και τις κλινικές της χώρας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα αντιπροσωπευτικής έρευνας που διεξήγαγε πρόσφατα η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων PwC στο πλαίσιο του Βαρόμετρου Υγείας 2022.

Στην έρευνα της εταιρείας για το 2021, το 63% δήλωσε ότι η διαθέσιμη περίθαλψη ήταν ικανοποιητική.

Σύμφωνα με την PwC, η πανδημία του κοροναϊού και η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων ευθύνονται για την αλλαγή στάσης που παρατηρείται στην ετήσια έρευνα.

Πολλές τοπικές κλινικές έχουν κλείσει σε όλη τη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του 2022 με ρυθμό μία το μήνα.

Ενώ οι πολιτικοί υπερασπίζονται τα κλεισίματα ως οικονομική αναγκαιότητα, πολλοί ντόπιοι αναγκάζονται να διανύουν πάνω από 100 χιλιόμετρα για να έχουν πρόσβαση σε γιατρούς και επείγουσα περίθαλψη.

Η έρευνα ρώτησε επίσης τους ερωτηθέντες πώς κρίνουν την ποιότητα της γερμανικής υγειονομικής περίθαλψης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, το 72% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γερμανίας ήταν μέσα στις τρεις καλύτερες εθνικές υπηρεσίες στον κόσμο.

Το 2022, το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 57 τοις εκατό.

Οι γιατροί στη Γερμανία περνούν πολύ λίγο χρόνο με τους ασθενείς

Μόλις το 37 τοις εκατό των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπιζαν οι γιατροί.

Εάν ήταν δυσαρεστημένοι, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν επίσης να απαντήσουν σε πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με το τι πιστεύουν ότι πρέπει να βελτιωθεί.

Το 36 τοις εκατό των ασθενών πίστευαν ότι ο γιατρός αφιέρωσε πολύ λίγο χρόνο στο ραντεβού τους.

Το 22 τοις εκατό θεώρησε ότι οι γιατροί δεν έπαιρναν στα σοβαρά τα ερωτήματά τους και το 17 τοις εκατό θεώρησε ότι οι γιατροί που επισκέπτονταν δεν ήταν αρκετά ικανοί.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.