Γερμανία: Η Lidl ανακαλεί πέστροφα λόγω λιστέριας

Newsroom

Γερμανία: Η Lidl ανακαλεί πέστροφα λόγω λιστέριας

Listeria monocytogenes σε τρεις ποικιλίες πέστροφας που πωλούνται στα Lidl Γερμανίας.

Τα Lidl Γερμανίας ανακάλεσαν φιλέτα πέστροφας Nautica στις ποικιλίες “natural” και “pepper” και XXL Nautica, καθώς ανιχνεύτηκε Listeria monocytogenes.

Τα προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης στις 5 Οκτωβρίου. Η εταιρεία παραγωγής είναι η Agustson a/s.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Listeria monocytogenes μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παθήσεις του στομάχου/εντέρου και συμπτώματα παρόμοια με λοίμωξη που μοιάζει με γρίπη.

Για ορισμένες ομάδες ανθρώπων (βρέφη, μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες καθώς και ηλικιωμένους και άρρωστους) μπορεί να εμφανιστούν σοβαρές επιπλοκές.

Τα επηρεαζόμενα προϊόντα «Nautica Rainbow Trout Filets, 125g» στις δύο ποιότητες «Natural» και «Pepper» και «XXL Nautica Rainbow Trout Filets Natural, 140g» με το σήμα ταυτότητας DK 4566 EG από τον κατασκευαστή Agustson a/s πωλήθηκαν στο Lidl στη Γερμανία. Η Lidl στη Γερμανία αντέδρασε αμέσως και αφαίρεσε τα επηρεαζόμενα προϊόντα από τα καταστήματα.

Τα προϊόντα μπορούν να επιστραφούν σε όλα τα καταστήματα Lidl. ακόμη και χωρίς την επίδειξη της απόδειξης.

Πηγή: cibum

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης