Γερμανία: Η κυβέρνηση θεσπίζει τη Βασική Ασφάλεια Τέκνων

Newsroom

Έρχονται αλλαγές στο επίδομα τέκνων της Γερμανίας

Μετά από μήνες έντονων διαφωνιών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας κατέληξε σε συμφωνία για ένα νέο πλαίσιο οικονομικής ενίσχυσης των οικογενειών με παιδιά.

Η νέα οικογενειακή πολιτική της κυβέρνησης συγκεντρώνει και ενιαιοποιεί τα υφιστάμενα οικογενειακά επιδόματα και τα επιδόματα τέκνων σε μία νέα Βασική Ασφάλεια Τέκνων, ενώ αυξάνονται και τα κονδύλια που διατίθενται για την οικογενειακή πολιτική.

Οι Πράσινοι επιδίωκαν πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις, συναντούσαν όμως την άρνηση του φιλελεύθερου υπουργού Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ.

Εξαιτίας της διαμάχης, οι Πράσινοι μπλόκαραν το σχέδιο προϋπολογισμού του Λίντνερ.

Η συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων επήλθε σε χθεσινοβραδινή συνάντηση μεταξύ του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς (SPD), της υπουργού Οικογένειας Λίζα Πάους (Πράσινοι) και του υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP).

«Η συμφωνία για τη βασική ασφάλεια τέκνων επιτεύχθηκε χθες το βράδυ.

Η ομοσπονδιακός υπουργός Μπετίνα Πάους ενέγραψε στο ενεργητικό της την επιτυχία να τεθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για το εγχείρημα”, υποστήριξαν κύκλοι των Πρασίνων.

Οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθούν στη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, για την οικογενειακή πολιτική θα αυξηθούν τα κονδύλια στα 2,5 δισεκατομμύρια.

Η «πράσινη» υπουργός Οικογένειας ζητούσε 12 δισεκατομμύρια για να χρηματοδοτήσει τη θέσπιση της νέας Βασικής Ασφάλειας Τέκνων, στην οποία θα συγκεντρωθούν το επίδομα τέκνων που χορηγείται σήμερα, καθώς και οι άλλες οικονομικές ενισχύσεις των οικογενειών.

Η Βασική Ασφάλεια Τέκνων είναι βασικό στοιχείο της κυβερνητικής συμφωνίας των τριών κυβερνητικών εταίρων, Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων, Φιλελευθέρων.

«Θέλουμε να βγάλουμε περισσότερα παιδιά από τη φτώχια και δίνουμε βάρος ιδιαίτερα στο πέρασμα στην ψηφιακή εποχή», αναφέρεται στην κυβερνητική συμφωνία.

Πηγή: Γιώργος Παππάς | ΕΡΤ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης