Γερμανία: Με μετακύλιση κόστους στους καταναλωτές η διάσωση της Uniper

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αναμένεται να αποκτήσει το 30% της Uniper, στο πλαίσιο της κρατικής διάσωσης της ενεργειακής εταιρείας που προχωρά το Βερολίνο, με την Uniper να έχει χαρακτηριστεί ως το πρώτο «θύμα» του ενεργειακού πολέμου της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού υπουργείο Οικονομικών που έφτασε στην κατοχή του Reuters, η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς σχεδιάζει ακόμα να αυξήσει τις ενισχύσεις στην Uniper μέσω της κρατικής επενδυτικής τράπεζας KfW, στα 8 δισ. ευρώ από 2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα επιτρέψει τη δυνατότητα μετακύλισης του κόστους της Uniper στους πελάτες της, χωρίς το έγγραφο να προσδιορίζει το ύψος αυτής της επιβάρυνσης προς τους πολίτες ή μέτρα για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών από μια μεγάλη αύξηση των λογαριασμών ενέργειας.

Μετά από το δημοσίευμα του Reuters, η μετοχή της Uniper έφτασε να σημειώνει κέρδη άνω του 10% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Κρίσιμη συνάντηση την Παρασκευή

Οι λεπτομέρειες για την οικονομική διάσωση της Uniper θα συζητηθούν σε μία συνάντηση με τον καγκελάριο Σολτς την Παρασκευή, όπως αναφέρει σήμερα σε ένα δημοσίευμά της, η εφημερίδα Handelsblatt επικαλούμενη πηγές, που έχουν λάβει γνώση για τις διαπραγματεύσεις.

Ένα πακέτο διάσωσης για την Uniper πρέπει να συμφωνηθεί μέχρι την 25η Ιουλίου, όταν η γερμανική εταιρία θα βρεθεί αντιμέτωπη με πιο σοβαρά προβλήματα για τη χρηματοδότησή της, ως συνέπεια της μειωμένης παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, όπως δήλωσαν χθες στο Reuters, δύο πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Πηγή: insider.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.