Γερμανική πόλη δίνει μπόνους σε όσους δεν έχουν αυτοκίνητο;

Γερμανία: Γιατί η οδήγηση θα γίνει ακόμη πιο ακριβή το 2024;

Οι άνθρωποι χωρίς αυτοκίνητο θα μπορούσαν ενδεχομένως να λάβουν μια ειδική πληρωμή στο Würzburg της Βαυαρίας στο εγγύς μέλλον…

Το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε σχετική πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD.

Σύμφωνα με την πρόταση, τα νοικοκυριά χωρίς αυτοκίνητο θα λαμβάνουν δέκα ευρώ το μήνα. Ωστόσο, αυτό θα περιοριζόταν σε δύο χρόνια, δηλαδή το πολύ 240 ευρώ.

Η πρόταση δεν έχει ακόμη αποφασιστεί οριστικά, αλλά θα συνεχιστεί περαιτέρω, δήλωσε στην Deutsche Presse-Agentur ο Alexander Kolbow, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Είπε ότι είναι ανοιχτό το ερώτημα αν θα πρέπει να ισχύει μόνο για τα νοικοκυριά που θα απαλλαγούν από τα αυτοκίνητά τους ή και για τα νοικοκυριά που είναι ήδη χωρίς αυτοκίνητο.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι κάθε βήμα προς μια στροφή στην κινητικότητα είναι καλό και σωστό, όσο μικρό κι αν είναι”, δήλωσε στο dpa η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Bärbel Benkert.

Εάν κάποιος σκέφτεται να απαλλαγεί από το αυτοκίνητο ούτως ή άλλως, αυτό το μπόνους θα πρέπει να αποτελέσει ένα πρόσθετο κίνητρο.

Οικονομικά κίνητρα για την κατάργηση των ιδιωτικών αυτοκινήτων υπάρχουν, για παράδειγμα, στο Ντένζλινγκεν κοντά στο Φράιμπουργκ της Βάδης-Βυρτεμβέργης και στο Ντάρμσταντ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας με δωρεάν εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ο επιστήμονας Michael Kopatz από το Ινστιτούτο για το κλίμα, το περιβάλλον και την ενέργεια του Wuppertal πιστεύει ότι ένα “πριμ κατάργησης” για τα αυτοκίνητα θα μπορούσε να έχει νόημα.

Ωστόσο, η ιδέα συνάντησε ανάμεικτη ανταπόκριση σε φόρουμ πολιτών που διοργάνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης