Η γερμανική βουλή εγκρίνει φορολογική ελάφρυνση λόγω Covid

Για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της κρίσης της πανδημίας, η γερμανική βουλή ψήφισε την Πέμπτη διάφορα μέτρα για φορολογική ελάφρυνση για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στη Γερμανία.

Μεταξύ άλλων, παρατάθηκαν το επίδομα τηλεργασίας και οι προθεσμίες για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Τα επιδόματα κορωνοϊού για τους εργαζόμενους στην περίθαλψη, τα νοσοκομεία και τα ιατρεία θα παραμείνουν αφορολόγητα μέχρι 4.500 ευρώ. Οι επιχειρήσεις έχουν περισσότερες δυνατότητες να διαγράψουν και να συμψηφίσουν ζημίες με κέρδη προηγούμενων ετών.

Όσοι έχουν συμβουλευτεί φορολογικό σύμβουλο για να τους βοηθήσει με τη φορολογική τους δήλωση τώρα, δεν χρειάζεται να υποβάλουν τη δήλωση για το 2021 μέχρι τον Αύγουστο του 2023. Όσοι κάνουν μόνοι τους τη φορολογική δήλωση θα έχουν προθεσμία μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένει φορολογικές απώλειες ύψους 235 εκατομμυρίων ευρώ φέτος ως αποτέλεσμα της βοήθειας. Μέχρι το 2026, αναμένεται να φτάσουν σε περισσότερα από έντεκα δισεκατομμύρια.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.