Υποχρεωτικές παραμένουν οι μάσκες σε αεροπλάνα από/προς τη Γερμανία

Οι μάσκες εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές στα αεροπλάνα που εκτελούν πτήσεις προς ή προσγειώνονται στη Γερμανία. Αυτό προκύπτει από πληροφορίες του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας. Η ΕΕ είχε προηγουμένως συστήσει τον τερματισμό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα αεροδρόμια και στα αεροπλάνα.

Για τις πτήσεις από και προς τη Γερμανία, οι μάσκες θα εξακολουθήσουν να είναι υποχρεωτικές από σήμερα Δευτέρα για την προστασία από τις λοιμώξεις με κορωνοϊό, παρόλο που οι συστάσεις της ΕΕ έχουν χαλαρώσει.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, αυτό ισχύει για όλα τα αεροσκάφη που απογειώνονται ή προσγειώνονται στη Γερμανία.

Κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση και καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης πρέπει να φοράτε μάσκες FFP2 ή ιατρικές μάσκες. Μπορούν να αφαιρεθούν μόνο όταν τρώτε και πίνετε.

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών εξαιρούνται από αυτή την απαίτηση. Το υπουργείο εξήγησε ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας είναι επίσης σύμφωνη με τις νέες συστάσεις της ΕΕ.

Εάν οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στο έδαφος, πρέπει να φοριούνται και στο αεροσκάφος

Από τη Δευτέρα, ο οργανισμός αεροπορικής ασφάλειας EASA και η υγειονομική αρχή της ΕΕ ECDC δεν συνιστούν πλέον γενικά την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα αεροδρόμια και τα αεροσκάφη.

Ωστόσο, εάν οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στην κυκλοφορία στο σημείο αναχώρησης ή προορισμού, αυτό θα πρέπει να συνεχίσει να ισχύει και στα αεροσκάφη.

Δείτε επίσης: Σύγχυση με την κατάργηση της μάσκας στα αεροπλάνα από σήμερα

Στη Γερμανία, η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα και στα τρένα μεγάλων αποστάσεων προβλέπεται προς το παρόν από τον νόμο περί προστασίας από τις λοιμώξεις μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Οι μάσκες είναι επίσης υποχρεωτικές στα τοπικά λεωφορεία και τρένα, όπως προβλέπεται από τα ομόσπονδα κρατίδια.

Άλλες χώρες της ΕΕ τηρούν επίσης τον κανόνα

Σε γενικές γραμμές, η χαλάρωση της σύστασης της ΕΕ δεν σημαίνει ότι οι μάσκες δεν είναι πλέον υποχρεωτικές σε όλες τις πτήσεις.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, η Ryanair, δημοσίευσε έναν κατάλογο 15 χωρών της ΕΕ στις οποίες οι εθνικοί νόμοι εξακολουθούν να απαιτούν τη χρήση μάσκας προσώπου για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Εκτός από τη Γερμανία, σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί όπως η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία είναι μεταξύ αυτών.

Ο Wissing κατά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, ο Lauterbach υπέρ

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Volker Wissing είχε ταχθεί υπέρ του τερματισμού της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα, τα τρένα και τα λεωφορεία, κάτι που ζητά και ο κλάδος των μεταφορών.

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν σκοπεύει να το καταργήσει προς το παρόν. Ο υπουργός Υγείας Karl Lauterbach εξήγησε ότι με τον αριθμό των κρουσμάτων να παραμένει πολύ υψηλός, “δεν υπάρχει αρκετό περιθώριο για να μην φοριούνται μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς”.

Πηγή: br.de

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.