Επίδομα τέκνων: Ποιοι θα λάβουν τα βοηθήματα στη Γερμανία;

Τα πάντα ακριβαίνουν – ακόμη και για τις οικογένειες. Ως εκ τούτου, πρέπει να ανακουφιστούν. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με το ποιοι θα επωφεληθούν εδώ.

Τα φτωχότερα νοικοκυριά θα λάβουν οικονομική ελάφρυνση από τον Ιούλιο. Στις 12 Μαΐου 2022, η Bundestag ψήφισε το λεγόμενο άμεσο επίδομα για παιδιά και νέους από φτωχότερες οικογένειες και μια εφάπαξ πληρωμή για ενήλικες που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη.

Πακέτο ανακούφισης της γερμανικής κυβέρνησης

Τα παιδιά και οι νέοι σε οικογένειες που εξαρτώνται από κοινωνικές παροχές θα λάβουν 20 ευρώ περισσότερα το μήνα από τον Ιούλιο.

Το μέγιστο ποσό του επιδόματος παιδιού θα αυξηθεί έτσι από 209 σε 229 ευρώ μηνιαίως ανά παιδί. Το συμπλήρωμα προορίζεται κυρίως για τη στήριξη των γονέων των οποίων το εισόδημα δεν επαρκεί για ολόκληρη την οικογένεια.

Υπάρχει επίσης ένα συμπλήρωμα για ενήλικες

Αποφασίστηκε η εφάπαξ καταβολή 200 ευρώ για τους ενήλικες δικαιούχους των καθεστώτων ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος.

Επιπλέον, τα άτομα που δικαιούνται επίδομα ανεργίας ΙΙ θα λάβουν επίσης εφάπαξ 100 ευρώ. Η επιδότηση θα καταβληθεί τον Ιούλιο του 2022.

Τα χρήματα προορίζονται, μεταξύ άλλων, ως αποζημίωση για πρόσθετα βάρη που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Υιοθετήθηκε μεταβατικός κανονισμός

Στη συμφωνία τους, τα κόμματα της κυβέρνησης είχαν συμφωνήσει για το άμεσο επίδομα ως μεταβατική ρύθμιση μέχρι να εισαχθεί το σχεδιαζόμενο βασικό επίδομα τέκνων, το οποίο πρόκειται να συνδυάσει όλες τις κοινωνικές παροχές για τα παιδιά.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης