Η έκθεση τροφίμων Biofach ξεκινά στη Βαυαρία

Η τελευταία τακτική εμπορική έκθεση Biofach πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 – λίγο πριν από το lockdown λόγω της πανδημίας. Το 2021 πραγματοποιήθηκε μόνο ψηφιακά.

Τώρα ο κλάδος θα συναντηθεί ξανά στο εκθεσιακό κέντρο της Νυρεμβέργης. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Γεωργίας, Cem Özdemir, θα είναι επίσης εκεί για την έναρξη.

Η κορυφαία εμπορική έκθεση για βιολογικά τρόφιμα, η Biofach, ανοίγει σήμερα τις πύλες της στη Νυρεμβέργη. Για πρώτη φορά μετά την αρχή της πανδημίας, ο τομέας των βιολογικών προϊόντων συναντάται και πάλι στο εκθεσιακό κέντρο της Νυρεμβέργης.

Με τον Cem Özdemir, ένας Πράσινος ομοσπονδιακός υπουργός Γεωργίας θα είναι καλεσμένος στη Biofach για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια.

Φέτος, το επίκεντρο θα είναι η προστασία του κλίματος και η βιωσιμότητα. Πώς μπορεί να γίνει η συσκευασία πιο βιώσιμη ή να παραλειφθεί; Περισσότεροι από 60 εκθέτες θα παρουσιάσουν τις ιδέες και τις αντιλήψεις τους μόνο για αυτό το θέμα.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας, η βιομηχανία βιολογικών τροφίμων γνώρισε μια απότομη αύξηση. Σύμφωνα με την ένωση του κλάδου Bund ökologische Lebensmittelwirtschaft (BÖLW), οι πωλήσεις βιολογικών τροφίμων αυξήθηκαν κατά 35 τοις εκατό τα τελευταία δύο χρόνια.

Όταν οι άνθρωποι τρώνε πιο συχνά στο σπίτι, επιλέγουν πιο συχνά τα βιολογικά προϊόντα, λέει ο Peter Röhrig, εκτελεστικός διευθυντής της BÖLW.

Ο βιολογικός τομέας επηρεάζεται λιγότερο από τον πληθωρισμό ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία από ό,τι ο συμβατικός τομέας των τροφίμων, λέει ο Röhrig, επειδή συχνά υπάρχουν μακροχρόνιες συμβάσεις προμήθειας και περιφερειακές αλυσίδες εφοδιασμού.

Εμπορική έκθεση “Vivaness” για φυσικά καλλυντικά

Παράλληλα με τη Biofach, στο εκθεσιακό κέντρο της Νυρεμβέργης πραγματοποιείται και η έκθεση “Vivaness”, η οποία παρουσιάζει τα νέα από τον τομέα των βιολογικών και φυσικών καλλυντικών.

Σύμφωνα με τη Messe Nürnberg, συνολικά περίπου 2.300 εκθέτες από 94 χώρες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις καινοτομίες τους από τους τομείς των βιολογικών τροφίμων και των φυσικών καλλυντικών μέχρι και την Παρασκευή.

Αυτό σημαίνει ότι η Biofach είναι σχεδόν τόσο διεθνής όσο ήταν πριν από την πανδημία, λέει η Petra Wolf, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Nürnberg Messe, η οποία διοργανώνει την Biofach-Vivaness.

Λιγότεροι εκθέτες από ό,τι το 2020

Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των εκθετών έχει μειωθεί σημαντικά. Τον Φεβρουάριο του 2020, στην τελευταία τακτική έκθεση Biofach, οι εκθέτες ήταν μόλις κάτω από 3.800.

Κανονικά, η Biofach και η Vivaness πραγματοποιούνται πάντα τον Φεβρουάριο. Φέτος, η βιομηχανική συνάντηση μεταφέρθηκε στο καλοκαίρι εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.