Η νυχτερινή απαγόρευση θα ισχύει ξανά στη Νυρεμβέργη

Από αύριο, οι μαθητές στη Νυρεμβέργη θα πρέπει να επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία και η νυχτερινή απαγόρευση θα ισχύει ξανά.

Όπως αναφέρει η πόλη, η επίπτωση 7 ημερών συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 100 και η τάση αυξάνεται.

Μετά από μία μόνο ημέρα εναλλασσόμενων μαθημάτων σε δημοτικά και ειδικά σχολεία, η Νυρεμβέργη θα επιστρέψει σε εξ αποστάσεως διδασκαλία σε αυτά τα σχολεία από αύριο (23.02.21).

Ο λόγος είναι ο δείκτης επίπτωσης 7 ημερών, ο οποίος και πάλι αυξήθηκε σε τιμή πάνω από 100, δήλωσε ο δήμαρχος της Νυρεμβέργης Marcus König σε μια συνέντευξη τύπου.

Μάθημα πρόσωπο με πρόσωπο και εναλλακτικά για τις τελικές τάξεις

Ωστόσο, οι τελικές τάξεις γυμνασίων, FOS/BOS και επαγγελματικές σχολές που γράφουν τις τελικές τους εξετάσεις πριν από το Πάσχα συνεχίζουν να έχουν μαθήματα στην τάξη και εναλλακτικά, λέει η γραμματέας του σχολείου Cornelia Trinkl.

Στο τέλος της εβδομάδας, οι αρχηγοί της πόλης θέλουν να καθίσουν ξανά και να επανεξετάσουν την κατάσταση για την επόμενη εβδομάδα.

Όπως τόνισε η Trinkl, το σχολείο δεν είναι απλώς ένας χώρος μάθησης, αλλά και ένας κοινωνικός χώρος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μαθητές πρέπει να είναι σε θέση να επιστρέψουν στα σχολεία το συντομότερο δυνατό, είπε η γραμματέας του σχολείου.

Συνεχίζεται η επείγουσα φροντίδα στα κέντρα φύλαξης παιδιών

Οι εγκαταστάσεις ημερήσιας φροντίδας για παιδιά και οι παιδικοί σταθμοί επιστρέφουν επίσης σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όπως εξήγησε η υπεύθυνη κοινωνικών υποθέσεων Elisabeth Ries.

Σε αντίθεση με τα σχολεία, η φροντίδα έκτακτης ανάγκης εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη σε όλους τους γονείς που δεν μπορούν να φροντίσουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, για παράδειγμα επειδή πρέπει να εργαστούν.

Τα περιστατικά κορωνοϊού αυξάνονται σταθερά από την Πέμπτη

Μέχρι τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, οι αριθμοί μιεώνονταν συνεχώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο, και γι’ αυτό η απόφαση ελήφθη την περασμένη Πέμπτη για μαθήματα από σήμερα.

Ωστόσο, από την Παρασκευή οι αριθμοί αυξήθηκαν ξανά, είπε ο König. Τις επόμενες ημέρες, οι αριθμοί αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται και να παραμείνουν πάνω από την κρίσιμη τιμή των 100.

Η ασφάλεια έρχεται πρώτη, και γι’ αυτό η απόφαση ελήφθη σήμερα το πρωί για ακύρωση των μαθημάτων στην τάξη. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, είπε ο König, και ο γιος του θα ξεκινούσε επίσης την εναλλακτική διδασκαλία αύριο.

Πέμπτη θα συζητηθεί ξανά

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια προγραμματισμού, θα παραμείνει η εξ αποστάσεως διδασκαλία αυτήν την εβδομάδα.

Την επόμενη Πέμπτη (24 Φεβρουαρίου) οι αρχηγοί της πόλης θέλουν να συναντηθούν και να συζητήσουν εάν θα είναι δυνατή η εναλλακτική διδασκαλία από την επόμενη εβδομάδα.

Όπως τόνισε η υπάλληλος Cornelia Trinkl, η κατάσταση δεν ήταν προβλέψιμη για αυτήν και τους ηγέτες της πόλης.

Κατανοώ τους γονείς που πρέπει να προσαρμοστούν ξανά. Ένα τρίτο κύμα πρέπει να αποφευχθεί.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από αύριο

Επιπλέον, η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ. έως τις 5 π.μ. στη Νυρεμβέργη θα ισχύει ξανά από την Τρίτη το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια των μέτρων, ο δήμαρχος κάλεσε και πάλι τους πολίτες να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς επαφής. Ακόμη και με τις αυξανόμενες θερμοκρασίες και τις καλές καιρικές συνθήκες.

Βρετανική μετάλλαξη ιού στο 20 τοις εκατό

22 τοις εκατό των θετικών εξετάσεων οφείλονται στον μεταλλαγμένο ιό, ειδικά στη βρετανική μετάλλαξη. Όλα τα απαραίτητα μέτρα πρέπει να ληφθούν τώρα για να πέσει η συχνότητα κάτω του 100.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.