Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη πόλη της Γερμανίας για τους ποδηλάτες

Περισσότερα σοβαρά ατυχήματα με ποδηλάτες αναλογικά με τον πληθυσμό. Ποιος είναι ο λόγος για αυτό; Η γερμανική ποδηλατική λέσχη εντόπισε τρεις βασικούς παράγοντες.

Καμία άλλη γερμανική πόλη δεν έχει τόσα σοβαρά ατυχήματα με ποδήλατο όσο η Δρέσδη.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης από την Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club (ADFC) των τριών πιο πρόσφατων στατιστικών ατυχημάτων.

Μεταξύ 2019 και 2021, η Δρέσδη κατέγραψε τα περισσότερα σοβαρά ατυχήματα με ποδήλατο από όλες τις γερμανικές πόλεις με πληθυσμό μεταξύ 450.000 και 650.000 κατοίκων.

Στο διάστημα αυτό σημειώθηκαν επτά θανατηφόρα ατυχήματα, σε 530 οι ποδηλάτες τραυματίστηκαν σοβαρά – και χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Σε πέντε από τις επτά περιπτώσεις, στα θανατηφόρα ατυχήματα ενεπλάκησαν αυτοκίνητα ή φορτηγά.

Η διαφορά από την πόλη με τους δεύτερους πιο σοβαρά τραυματισμένους ποδηλάτες είναι τεράστια: εκεί καταμετρήθηκαν 341 σοβαρά τραυματισμένοι ποδηλάτες και υπήρξαν οκτώ θάνατοι.

Συγκριτικά, το Ντούισμπουργκ είχε τα λιγότερα σοβαρά ατυχήματα την ίδια περίοδο με 147 σοβαρά τραυματισμένους ποδηλάτες και δύο νεκρούς.

Πόσο αξίζει όμως μια αξιολόγηση που δεν λαμβάνει υπόψη της τις πέντε πόλεις με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη Γερμανία – Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο, Κολωνία και Φρανκφούρτη;

Για να μπορέσει επίσης να συγκρίνει τη Δρέσδη με το Βερολίνο και τον υπερ εξαπλάσιο πληθυσμό του, η ADFC υπολόγισε τα ατυχήματα με ποδήλατο ανά 100.000 κατοίκους.

Και εδώ, η Δρέσδη προηγείται στις στατιστικές – όσον αφορά τους σοβαρούς τραυματισμούς και τους θανάτους.

Η Κολωνία, η Νυρεμβέργη, το Ανόβερο και η Βρέμη ακολουθούν με μικρή απόσταση. Στο Βερολίνο σημειώθηκαν περίπου τα μισά ατυχήματα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης