Ειδικοί: Καμία ανησυχία για τον Covid στο Oktoberfest του Μονάχου

Γερμανία: Oktoberfest ξανά μετά από διετή διακοπή λόγω πανδημίας

Αν και η διάσημη γιορτή μπύρας της Γερμανίας είναι πιθανό να προκαλέσει έξαρση των μολύνσεων από Covid-19, αυτές θα είναι πολύ πιο ήπιες από ό,τι ήταν στο αποκορύφωμα της πανδημίας, δήλωσαν ειδικοί σε θέματα υγείας.

Πρόκειται για το δεύτερο Oktoberfest μετά την πανδημία – και μετά από δύο χρόνια κλεισίματος το 2020 και το 2021 στο αποκορύφωμα του Covid-19, και η απόφαση για την επαναλειτουργία του δεν στερήθηκε επικριτών.

Αλλά φέτος, οι ιολόγοι είναι πολύ πιο ήρεμοι για την προοπτική της διεξαγωγής του μεγαλύτερου λαϊκού φεστιβάλ της Ευρώπης, παρόλο που οι μολύνσεις από τον Covid βρίσκονται και πάλι σε άνοδο.

Το Oktoberfest, που θα διαρκέσει από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου, αναμένεται να προσελκύσει περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Τα προηγούμενα χρόνια, υπήρξε εστία αναπνευστικών λοιμώξεων και ακόμη και σε εποχές πριν από την πανδημία, η λεγόμενη “γρίπη Wiesn” -που πήρε το όνομά της από την τοπική ονομασία του Oktoberfest- πάντα οργίαζε κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση.

Φέτος, ο αριθμός των αναπνευστικών ασθενειών είναι πιθανό να αυξηθεί αφού εκατομμύρια επισκέπτες στριμώχνονται σε πολυπληθείς σκηνές μπύρας, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα υγείας

Όμως ο Christoph Spinner, επικεφαλής του τμήματος λοιμωδών νοσημάτων της κλινικής του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, δήλωσε ότι το Covid είναι πιθανό να μην είναι πιο επικίνδυνο από άλλους εποχικούς ιούς.

“Δεν βλέπω ακόμη την ανάγκη να ξεχωρίσουμε τον Sars-CoV-2”, δήλωσε στο DPA.

Ωστόσο, ο Clemens Wendtner, επικεφαλής ιατρός λοιμωδών νοσημάτων στην κλινική Schwabing του Μονάχου, πιστεύει ότι οι λοιμώξεις είναι πολύ πιθανό να διογκωθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης – γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει την εθνική επίπτωση των λοιμώξεων ανά 100.000 άτομα.

“Μπορεί να υπάρξει μια μικρή ώθηση στην επίπτωση των λοιμώξεων λόγω του Wiesn”, παραδέχτηκε.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τα δύο πρώτα χρόνια της πανδημίας, όταν ο πληθυσμός είχε ελάχιστη έως καθόλου ανοσία στο Covid, φέτος είναι απολύτως λογικό να γιορτάσουμε το Oktoberfest με τον ίδιο τρόπο όπως και στο παρελθόν, πρόσθεσε ο Wendter.

“Το Wiesn δεν θα προκαλέσει αύξηση των νοσηλευόμενων σε μονάδες εντατικής θεραπείας”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης