Καρδίτσα: Δραματικές εκκλήσεις εγκλωβισμένων για τρόφιμα και νερό

Newsroom

Updated on:

Βαυαρία καιρός πλημμύρες

Κάτοικοι έχουν παραμείνει στα χωριά τους και ζητούν να ανοίξουν οι δρόμοι για να λάβουν νέα αποθέματα τροφίμων, υγρών και φαρμάκων

Δραματικές είναι οι στιγμές για τους κατοίκους χωριών και οικισμών σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα από την Τρίτη, με τα σπίτια και τις περιουσίες τους να έχουν παραδοθεί στα ορμητικά νερά που έφερε η κακοκαιρία «Daniel» στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Πέρα από αυτούς που έχουν διασωθεί, είτε από αέρος με τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και του Στρατού, είτε με σκάφη του Λιμενικού από διάφορες παραλίες του Πηλίου, υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν παραμείνει στα σπίτια τους.

Το μεγάλο πρόβλημα γι’ αυτά, με δεδομένο πως οι είσοδοι προς τα χωριά τους έχουν αποκλειστεί, είναι πως τα αποθέματά τους σε τρόφιμα και πόσιμο νερό λιγοστεύουν και δεν έχει καταστεί δυνατό να ανεφοδιαστούν.

Ενδεικτικά και σύμφωνα με πληροφορίες, στο Αγναντερό Καρδίτσας υπάρχουν περίπου 1.300 άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους, και ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ανοίξουν τον δρόμο και να τους πάνε νερά, τρόφιμα και ειδικές τροφές για μωρά. Και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, να γίνει προσπάθεια να τους μεταφέρουν αποθέματα έστω και με βάρκες.

Στα Καλογριανά Καρδίτσας, υπάρχουν 300 άτομα (μεταξύ τους μια κατάκοιτη) που μπορούν και μετακινούνται μονάχα με τρακτέρ και στο Ριζοβούνι βρίσκονται άλλα 100 άτομα, που απευθύνουν διαρκείς εκκλήσεις για τρόφιμα, υγρά και φάρμακα.

Αβοήθητος ο Παλαμάς Καρδίτσας – Κάτοικος: Δεν έχουμε φαγητό και νερό, είδη πρώτης ανάγκης

Η Κατερίνα Ζαγανά, εγκλωβισμένη στο σπίτι της κάνει έκκληση για φαγητό, νερό και φάρμακα που χρειάζονται στον Παλαμά Καρδίτσας.

Στην κωμόπολη του Παλαμά Καρδίτσας η επόμενη ημέρα μετά τις πλημμύρες είναι αποκαρδιωτική και οι κάτοικοι προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους, ενώ υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε νερά, ξηρά τροφή και φάρμακα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Κατερίνα Ζαγανά: «Κάνω έκκληση για φαγητό και νερό…»

«Είμαι κλεισμένη μέσα στο σπίτι μαζί με την οικογένειά μου και σε λίγο δεν θα έχω ούτε μπαταρία στο κινητό μου.

Το νερό έφτασε το 1,80 ύψος, και σήμερα η στάθμη έπεσε λίγους πόντους. Έχουμε πάθει μεγάλη ζημιά, καταστράφηκε το φροντιστήριο αγγλικών που έχω, τα φορτηγά του συζύγου μου.

Δεν ξέρω τι γίνεται έξω από το σπίτι μου, έχει τόσο νερό που δεν μπορούμε να βγούμε.

Σίγουρα υπάρχουν νεκροί ηλικιωμένοι που δεν κατάφεραν να βγουν από το σπίτι. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ξηρά τροφή και νερό, δεν έχουμε φαγητό, είδη πρώτης ανάγκης.

Κάνω έκκληση σε διπλανούς δήμους να μας φέρουν το συντομότερο τα απαραίτητα, χρειαζόμαστε τροφή…».

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ | iefimerida

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης