Μόναχο: Ενεργοποιείται ξανά το φρένο έκτακτης ανάγκης από 14.04.21

Ενεργοποιείται ξανά στο Μόναχο το φρένο έκτακτης ανάγκης από την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021. Η πόλη βρίσκεται πάνω από το όριο του δείκτη επίπτωσης των 100 για τρεις συνεχόμενες ημέρες – παρά το λάθος μεταβίβασης δεδομένων το σαββατοκύριακο.

Από την Τετάρτη και μετά λοιπόν, θα ισχύουν αυστηρότεροι κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της νυχτερινής απαγόρευσης.

Στο Μόναχο, οι αυστηρότεροι κανόνες ισχύουν ξανά από την Τετάρτη. Επειδή η επίπτωση επτά ημερών είναι πάνω από το κρίσιμο όριο των 100 για τρεις συνεχόμενες ημέρες, θα εφαρμοστεί και πάλι το φρένο έκτακτης ανάγκης.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο του δήμαρχου Dieter Reiter στη Süddeutsche Zeitung. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), ο δείκτης επίπτωσης αυτή τη Δευτέρα είναι στο 126,9.

Σύμφωνα με το βαυαρικό σχέδιο, αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι από την Τετάρτη και μετά τα μέλη ενός νοικοκυριού θα επιτρέπεται να συναντούν μόνο ένα άτομο από ένα άλλο νοικοκυριό.

Επιπλέον, θα ισχύει νυχτερινή απαγόρευση από τις 10 μ.μ. έως τις 5 π.μ., κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε να βγείτε από το σπίτι μόνο για σημαντικούς λόγους, για παράδειγμα για να πάτε στην δουλειά.

Αρχικά ήταν αβέβαιο ότι το φρένο έκτακτης ανάγκης θα εφαρμοστεί ξανά στο Μόναχο λόγω του λάθους της μεταβίβασης των δεδομένων. Για να ενεργοποιηθεί, μια πόλη ή νομός πρέπει να έχει δείκτη επίπτωσης μεγαλύτερο από 100 για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Την Κυριακή, ωστόσο, το RKI είχε δείξει μία τιμή της τάξεως του 94,4 για το Μόναχο. Η πόλη θα είχε πέσει κάτω από το κρίσιμο 100 για μια μέρα – και ο αριθμός θα έπρεπε να ξεκινήσει να μετριέται εκ νέου.

Η Κρατική Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (LGL), από την άλλη πλευρά, ανέφερε μία τιμή της τάξεως του 116,4.

Οι λόγοι για τις διαφορές ήταν αρχικά ασαφείς. Η πόλη ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η τιμή του LGL είναι έγκυρη – και αυτό ενεργοποιεί τους κανονισμούς.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.