Νέα μέτρα για την Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία από 1.10.2021

Αλλάζουν από αύριο Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου 2021, τα μέτρα για το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

Το Υπουργείο Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοινώνει

Η κυβέρνηση του ομόσπονδου κρατιδίου προσαρμόζει το διάταγμα για την προστασία κατά της πανδημίας στις τρέχουσες εξελίξεις της μόλυνσης και της πανδημίας στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Κατά συνέπεια, από την 1η Οκτωβρίου 2021, μεταξύ άλλων, θα ισχύουν η απαλλαγή από την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, η δυνατότητα αντικατάστασης του τεστ PCR με γρήγορα τεστ, καθώς και ελαφρύνσεις για τους εστιάτορες και τους διοργανωτές εκδηλώσεων.

Ο υπουργός Υγείας Karl-Josef Laumann δήλωσε: “Η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη και θα πρέπει να παρακολουθούμε πολύ στενά τις περαιτέρω εξελίξεις. Όμως, τα σημερινά στοιχεία μόλυνσης και η πρόοδος στους εμβολιασμούς μας επιτρέπουν να κάνουμε περαιτέρω βήματα προς την κανονικότητα. Ταυτόχρονα, απευθύνω έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν με υπευθυνότητα τις ελευθερίες που ανέκτησαν“.

Επιπλέον, παραμένει σημαντική η προώθηση της εκστρατείας εμβολιασμού. Για παράδειγμα, πάνω από το 40% των παιδιών και των εφήβων ηλικίας 12 έως 17 ετών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι ήδη πλήρως εμβολιασμένοι.

Συνολικά, πάνω από το 67% των ανθρώπων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ταυτόχρονα, η τήρηση των κανονισμών υγιεινής στην καθημερινή ζωή και η συνεπής εφαρμογή των κανόνων 3G παραμένουν σημαντικά.
Το διάταγμα με τα μέτρα θα ισχύει προσωρινά έως τις 29 Οκτωβρίου 2021.

Οι σημαντικότεροι νέοι κανονισμοί  για τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία με μια ματιά

Οι μάσκες δεν είναι πλέον υποχρεωτικές σε εξωτερικούς χώρους

Το νέο διάταγμα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Προηγουμένως, οι μάσκες έπρεπε να φοριούνται σε ουρές και σε χώρους αναμονής, καθώς και σε χώρους πωλήσεων, ταμεία και σε παρόμοιους πάγκους εξυπηρέτησης, καθώς και σε υπαίθριες αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις με περισσότερους από 2.500 επισκέπτες. Η υποχρέωση αυτή έχει καταργηθεί.

Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να συνιστάται έντονα η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, εάν δεν μπορεί να τηρηθεί ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου από άλλα άτομα, κάτι που συνήθως συμβαίνει ιδίως σε ουρές και χώρους αναμονής.

Το τεστ PCR μπορεί να αντικατασταθεί από γρήγορο τεστ

Όπου προηγουμένως για μη ανοσοποιημένα άτομα απαιτούνταν τεστ PCR ως προϋπόθεση εισόδου (π.χ. ντισκοτέκ) ή ως προϋπόθεση για την απαλλαγή από την απαίτηση χρήσης μάσκας (π.χ. πρόβες χορωδιών), από την 1η Οκτωβρίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά γρήγορο τεστ, εφόσον αυτό δεν είναι παλαιότερο των έξι ωρών.

Δείτε επίσης:  “Εμβολιασμός ή απόλυση” – Τι λέει η γερμανική νομοθεσία;

Περισσότεροι θεατές σε μεγάλες εκδηλώσεις

Για τις μεγάλες εκδηλώσεις (αθλητικές εκδηλώσεις, συναυλίες, μουσικά φεστιβάλ κ.λπ.), το απόλυτο ανώτατο όριο των 25.000 θεατών θα καταργηθεί πλήρως.

Επιπλέον, το σχετικό ανώτατο όριο του 50% της κανονικής χωρητικότητας θεατών χαλαρώνει για τις μεγάλες υπαίθριες εκδηλώσεις.

Εδώ, μπορούν να καταλαμβάνονται πλέον όλες οι θέσεις, εάν ο διοργανωτής διασφαλίσει ότι οι μάσκες φοριούνται εκτός των θέσεων.

Δεν απαιτούνται πλέον ειδικές αποστάσεις/διαχωριστικά σε εσωτερικούς χώρους εστίασης

Σε εσωτερικούς χώρους του τομέα της εστίασης, οι αποστάσεις ή τα διαχωριστικά μεταξύ των τραπεζιών δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικά – απλώς συνιστάται η τήρηση των αποστάσεων ή η χρήση των διαχωριστικών. Ωστόσο, παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας εκτός του χώρου και για όρθιους.

Το ισχύον διάταγμα μπορεί να βρεθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία-Covid-Gustavo Fring
Νέα μέτρα για την Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία από 1.10.2021

Δείτε επίσης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.