Ο νεότερος διαιτητής της Αυστρίας είναι δώδεκα ετών

Οι σύλλογοι αντιμετωπίζουν συχνά το πρόβλημα ότι υπάρχουν πολύ λίγοι διαιτητές. Στα δώδεκα του χρόνια, ο Jan Umschaden είναι πλέον ο νεότερος διαιτητής στους αγωνιστικούς χώρους…

Εδώ και λίγο καιρό, ένας πιτσιρικάς είναι υπεύθυνος για τους επίσημους αγώνες στον τομέα των νέων της περιφερειακής ένωσης της Στυρίας ως ο νεότερος διαιτητής της Αυστρίας. Ο Jan Umschaden, ο οποίος είναι μόλις δώδεκα ετών.

“Πάντα με ενδιέφερε η διαιτησία και τώρα έγινε και πράξη”, περιέγραψε ο έφηβος το κίνητρό του για να γίνει διαιτητής σε ρεπορτάζ του ORF μετά τον δεύτερο αγώνα του ως διαιτητής.

Ο νεαρός διαιτητής, ο οποίος έχει άδεια διαιτησίας από τα μέσα Μαρτίου, είναι επίσης προετοιμασμένος για διαμαρτυρίες κατά των αποφάσεών του: “Δεν με ενδιαφέρει. Εγώ είμαι ο διαιτητής, εγώ σφυρίζω”.

“Περισσότεροι διαιτητές κερδίζουν”

Σε περίπτωση καταφανώς λανθασμένων αποφάσεων, ο Umschaden και τα άλλα νεάρα ταλέντα στο σφύριγμα βοηθούνται από έναν λεγόμενο διαιτητή tandem στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος μπορεί να λάβει διορθωτικά μέτρα.

Βασικά, όμως, ο έμπειρος παρτενέρ υποτίθεται ότι εκπαιδεύει σε πραγματικό χρόνο τους ανερχόμενους διαιτητές, ιδίως σε θέματα θέσεων ή διαδρομών τρεξίματος.

Η έγκαιρη προώθηση μαθητών όπως ο Umschaden ως διαιτητών αποτελεί αντίδραση της στυριανής ένωσης στην εκτεταμένη έλλειψη αμερόληπτων διαιτητών.

“Για πρώτη φορά προσπαθούμε να προσλαμβάνουμε διαιτητές από την ηλικία των δώδεκα ετών”, δήλωσε ο υπεύθυνος του έργου Gerhard Kressl στο ORF σχετικά με την καινοτόμο μέθοδο πρόσληψης.

Ο Kressl συνέχισε λέγοντας ότι η ένωσή του ελπίζει ότι “θα βάλουμε τα αγόρια στη διαιτησία αρκετά νωρίς και έτσι θα μπορέσουμε να στρατολογήσουμε περισσότερους διαιτητές”.

Οι διαιτητές της Αυστρίας, όπως και οι συνάδελφοί τους στη Γερμανία, έχουν μεγάλο πρόβλημα με τα νεαρά ταλέντα.

Για να καλυφθούν οι 2.300 σύλλογοι με εκπαιδευμένους διαιτητές, η Αυστρία στερείται σήμερα 1.000 καλών διαιτητών και βοηθών.

Στις κατηγορίες νέων, μόνο το 30% όλων των αγώνων μπορεί να διευθύνεται από επίσημους διαιτητές.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης