Το γνωρίζατε; Ο λόγος που οι ταχυδρόμοι δεν χτυπούν το κουδούνι

Newsroom

Τι αλλάζει στη Γερμανία με την νέα υπηρεσία σε Post και DHL;

Η DHL άλλαξε τους όρους και τις προϋποθέσεις της πριν από λίγο καιρό. Το αποτέλεσμα: οι ταχυδρόμοι δεν χρειάζεται πλέον να χτυπούν πάντα το κουδούνι. Αυτό διευκολύνει τη δουλειά τους, αλλά προκαλεί προβλήματα σε άλλα σημεία.

Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό πρόβλημα. Ξανά και ξανά, και ειδικά σε περιόδους αιχμής όπως τα Χριστούγεννα, το δέμα δεν φτάνει αρκετά γρήγορα ή το αντικείμενο προωθείται σε έναν σταθμό δεμάτων κάπου στη μέση του πουθενά.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει τον θυμό των πελατών, αλλά κυρίως όταν ο ταχυδρόμος δεν χτυπάει το κουδούνι, παρόλο που εσείς οι ίδιοι βρίσκεστε στο σπίτι.

Αυτό όμως που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν: Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ταχυδρόμος δεν χρειάζεται καν να χτυπήσει το κουδούνι.

Μόνιμη έναντι ατομικής παράδοσης: Ποια είναι η διαφορά;

Εδώ και αρκετό καιρό, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε διάφορες επιλογές παράδοσης των αντικειμένων σας.

Για παράδειγμα, αν δεν είστε στο σπίτι, μπορείτε να τα αφήσετε σε έναν γείτονα, σε ένα σημείο έξω από το σπίτι (πχ. πυλωτή) ή σε έναν σταθμό δεμάτων.

Οι νέοι Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις της DHL (AGB) ορίζουν πλέον ότι οι Courier δεν χρειάζεται πλέον να χτυπούν το κουδούνι πριν αφήσουν ένα δέμα, εάν οι πελάτες έχουν επιλέξει μια τοποθεσία παράδοσης.

Ο καθοριστικός παράγοντας είναι αν η επιθυμητή επιλογή παράδοσης είναι μια μόνιμη ή ατομική θέση παράδοσης.

Μια μόνιμη τοποθεσία παράδοσης είναι η επιλογή παράδοσης που μπορεί να καθοριστεί μέσω της ειδοποίησης δέματος.

Με αυτόν τον τύπο παράδοσης, ο κούριερ χτυπάει πρώτα το κουδούνι και στη συνέχεια αφήνει το δέμα στην επιθυμητή τοποθεσία μόνο εάν ο παραλήπτης απουσιάζει.

Αυτή η τοποθεσία παράδοσης ισχύει επίσης μόνο για μία αποστολή και όχι για μελλοντικές αποστολές.

Με έναν εγγεγραμμένο λογαριασμό χρήστη, οι πελάτες της DHL μπορούν να ορίσουν μια μόνιμη τοποθεσία παράδοσης. Οι μελλοντικές αποστολές θα κατατίθενται στη συνέχεια απευθείας σε αυτή τη θέση.

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με τους νέους όρους και προϋποθέσεις, το προσωπικό παράδοσης μπορεί να αφήσει μεγαλύτερα αντικείμενα που δεν χωράνε σε γραμματοκιβώτιο σπιτιού στην επιθυμητή θέση χωρίς να επιχειρήσει να τα παραδώσει προσωπικά (“χωρίς να χτυπήσει το κουδούνι”).

Αυτή η “απλοποίηση της παράδοσης” τέθηκε σε ισχύ ήδη από τον Ιούλιο του 2021, γράφει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Το άτομο παράδοσης να χτυπάει το κουδούνι, παρά τη μόνιμη θέση κατάθεσης

Αυτά τα νέα μέτρα επιτρέπουν στους διανομείς να εργάζονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην καθημερινότητα τους.

Οι πελάτες μπορούν ακόμα να ρυθμίσουν τους κούριερ να χτυπούν το κουδούνι πριν από την παράδοση.

Αυτό μπορεί να γίνει και μέσω του δικού σας λογαριασμού – το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τσεκάρετε το κουτάκι “Να χτυπάει ο διανομέας πριν από την παράδοση”.

Ωστόσο, η DHL ζητά να επιλέξετε αυτή την επιλογή μόνο “εάν είναι απαραίτητη για εσάς”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης