Ο Söder ανακοινώνει lockdown για τους ανεμβολίαστους

Ενόψει της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder ανακοίνωσε δραστικούς περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους στο κρατίδιο.

Ο συνασπισμός θα συζητήσει και θα αποφασίσει σχετικά την Παρασκευή, δήλωσε ο Söder στο Μόναχο το βράδυ της Πέμπτης. “Πρόκειται φυσικά για ένα de facto lockdown για τους ανεμβολίαστους”, ανακοίνωσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ωστόσο, δήλωσε ότι η Βαυαρία θα εξαντλήσει όλες τις νομικές δυνατότητες – τόσο βάσει της προηγούμενης όσο και της νέας νομικής κατάστασης, δηλαδή βάσει του νέου νόμου για την προστασία από τις λοιμώξεις.

Ωστόσο, ο Söder θεωρεί ότι τα μέτρα για τα εμβολιασμένα άτομα – τα οποία θα ήταν ακόμη δυνατά για μια ορισμένη μεταβατική περίοδο σύμφωνα με την παλαιά νομική κατάσταση – είναι νομικά δύσκολα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

“Ένας πλήρης περιορισμός για τα εμβολιασμένα άτομα, για παράδειγμα, δύσκολα θα ήταν νοητός και συνταγματικός υπό τις παρούσες συνθήκες”.

Δείτε επίσης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.