Οι Γερμανοί πίνουν περισσότερη μπύρα χωρίς αλκοόλ…

Οι Γερμανοί πίνουν περισσότερη μπύρα χωρίς αλκοόλ...

Η παραγωγή μπύρας χωρίς αλκοόλ έχει υπερδιπλασιαστεί στη Γερμανία τα τελευταία 15 χρόνια και οι γερμανικές μη αλκοολούχες μπύρες γίνονται δημοφιλείς στο εξωτερικό…

Η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ στη Γερμανία είναι εμφανής εδώ και αρκετό καιρό σε ένα από τα πιο γνωστά πολιτιστικά αγαθά της Γερμανίας: την μπύρα.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Ζυθοποιών, η παραγωγή μη αλκοολούχων ποικιλιών μπύρας στη Γερμανία έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2007 και θα ξεπεράσει τα 670 εκατομμύρια λίτρα το 2022.

“Αναμένουμε ότι σύντομα κάθε δέκατη μπύρα που παρασκευάζεται στη Γερμανία θα είναι χωρίς αλκοόλ”, λέει ο Holger Eichele, διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Ζυθοποιών.

“Οι εποχές που οι μπύρες χωρίς αλκοόλ καταναλώνονταν κυρίως από τους οδηγούς πριν από 20 ή 30 χρόνια έχουν περάσει προ πολλού”.

Σήμερα, η μη αλκοολούχα μπύρα δεν θεωρείται πλέον υποκατάστατο και οι καταναλωτές συχνά εκτιμούν τον “χαμηλό αριθμό θερμίδων” σε σύγκριση με την αλκοολούχα μπύρα, είπε.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Ζυθοποιών, οι μπύρες χωρίς αλκοόλ έχουν “μακρά ιστορία” στη Γερμανία.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ) υπήρξε πρωτοπόρος, όπου ο ζυθοποιός Ulrich Wappler ανέπτυξε μια μπύρα χωρίς αλκοόλ στο ζυθοποιείο “Engelhardt” στο Stralau, μια περιοχή στη συνοικία Friedrichshain του Βερολίνου.

Η μπύρα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1972 στην εμπορική έκθεση της Λειψίας με την ονομασία “AuBi” – Autofahrerbier (μπύρα του οδηγού).

Στη συνέχεια, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, οι πρώτες μπίρες χωρίς αλκοόλ εισήχθησαν στην αγορά και στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Σήμερα, υπάρχουν πολλές μάρκες μπύρας χωρίς αλκοόλ στη Γερμανία, όπως η “Beck’s Blue”, η “Bitburger 0.0”, η “Flensburger Frei” και η “Jever Fun”.

Αλλά σε άλλα έθνη που αγαπούν την μπύρα, όπως το Βέλγιο και η Τσεχική Δημοκρατία, η γκάμα των μη αλκοολούχων μπυρών είναι πολύ μικρότερη.

Η Ελβετία, από την άλλη πλευρά, έχει μακρά παράδοση με την χωρίς αλκοόλ “Ex-Bier” από την Feldschlösschen και την “Oro” που αναπτύχθηκε από την Hürlimann στη Ζυρίχη το 1965.

Η γερμανική μπύρα χωρίς αλκοόλ έχει ζήτηση στο εξωτερικό

Ο Nils Wrage, αρχισυντάκτης του περιοδικού bar culture “Mixology”, δήλωσε στο Spiegel ότι η αγάπη της Γερμανίας για την μπύρα χωρίς αλκοόλ γίνεται αντιληπτή και στο εξωτερικό.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης