Οι πρώτοι ταξιδιωτικοί πράκτορες εφαρμόζουν τον κανόνα 2G

Οι πρώτοι ταξιδιωτικοί πράκτορες δέχονται πλέον μόνο εμβολιασμένους ή αναρρωμένους παραθεριστές. Ένας λόγος για αυτό είναι ότι οι διάφορες χώρες έχουν διαφορετικούς κανονισμούς για την πανδημία.

Ορισμένοι πάροχοι στον τουριστικό κλάδο εφαρμόζουν ήδη τον κανόνα 2G. Και η ταξιδιωτική προσφορά για τους ανεμβολίαστους είναι πιθανό να συρρικνωθεί περαιτέρω κατά την πανδημία.

Μακροπρόθεσμα, ο κανόνας 2G θα μπορούσε να επικρατήσει σε πολλά ξενοδοχεία και ταξιδιωτικές χώρες, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της FTI Group Ralph Schiller.

Μέχρι στιγμής, λέει, τα έχουν καταφέρει καλά με τον κανόνα 3G, σε συνδυασμό με σχέδια υγιεινής και μια ευρεία υποδομή τεστ. “Όλο και περισσότεροι προορισμοί επιλέγουν τον κανόνα 2G και όλο και περισσότεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες και πάροχοι κρουαζιέρων επίσης”, επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της ταξιδιωτικής ένωσης DRV, Norbert Fiebig.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας Studiosus χρησιμοποιεί επί του παρόντος τον κανόνα 2G. Από την 1η Οκτωβρίου 2021, μόνο τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα θα μπορούν να συμμετέχουν στις εκδρομές.

Από τα τέλη Οκτωβρίου, ο τουριστικός όμιλος Alltours θα δέχεται στα ξενοδοχεία Allsun του ομίλου μόνο επισκέπτες που διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης.

Η DER Touristik βασίζεται επί του παρόντος στους αντίστοιχους κανονισμούς της χώρας, που στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει τον λεγόμενο κανόνα 3G.

Ωστόσο, η εταιρεία ελέγχει αν οι προσφορές για επιλεγμένους τύπους ταξιδιών γίνονται μόνο για εμβολιασμένους ή αναρρωμένους παραθεριστές. Η ηγέτιδα στον κλάδο Tui ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές του σημείου προορισμού.

Ο κανόνας 2G αρχίζει να γίνεται δημοφιλής στα κρουαζιερόπλοια

Ο κανόνας 2G εφαρμόζεται ήδη σε πολλά κρουαζιερόπλοια. Τον προσεχή χειμώνα, η Tui Cruises προσφέρει διάφορες κρουαζιέρες κυρίως για πλήρως εμβολιασμένους παραθεριστές.

Η Hapag-Lloyd Cruises θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους ενήλικες από το φθινόπωρο και μετά. Η κατάσταση ανάρρωσης θα θεωρηθεί ανάλογη με την πλήρη προστασία από τον εμβολιασμό.

Και η εταιρεία Aida Cruises θα προσφέρει επίσης ορισμένα ταξίδια στο χειμερινό πρόγραμμα μόνο σε παραθεριστές που έχουν εμβολιαστεί.

Οι αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί δείχνουν αποτελέσματα

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι τουρίστες αποτρέπονται μόνο από αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό προκύπτει από ανάλυση του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW).

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι απαγορεύσεις εισόδου και οι κανόνες καραντίνας της Ισπανίας θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά την εναέρια κυκλοφορία.

Από την άλλη πλευρά, οι κανόνες στην περιοχή των διακοπών, όπως οι υποχρεωτικές μάσκες και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Οι εκκλήσεις των πολιτικών είχαν επίσης ελάχιστο αποτέλεσμα. “Τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι η πολιτική μπορεί να επηρεάσει την ταξιδιωτική συμπεριφορά μόνο με πολύ αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς”, λέει ο εμπειρογνώμονας του DIW Jo Seldeslachts.

Διαφορετικοί κανονισμοί σε διάφορες χώρες

Η Νορβηγία, για παράδειγμα, απαιτεί αποδεικτικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης. Χωρίς αυτό, η είσοδος υπόκειται σε τεστ και υποχρέωση καραντίνας.

Η Ισπανία απαιτεί από τους παραθεριστές από τη Γερμανία να έχουν πλήρη εμβολιασμό, αποδεικτικό ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ.

Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στους πολίτες της ΕΕ, μεταξύ άλλων, να εισέλθουν εκ νέου στη χώρα από τον Νοέμβριο, αλλά μόνο με πλήρη εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Δείτε επίσης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.