Περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια αλκοολικοί στη Γερμανία

Σύμφωνα με έρευνα, περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια άτομα στη Γερμανία είναι εθισμένα στο αλκοόλ.

Οι άνθρωποι στο δεύτερο μισό της ζωής τους επηρεάζονται ιδιαίτερα, με τη Βαυαρία να κατατάσσεται στο τελευταίο τρίτο της μελέτης σε σύγκριση με άλλα ομόσπονδα κρατίδια.

Περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία είναι εθισμένοι στο αλκοόλ, σύμφωνα με έρευνες του ασφαλιστικού ταμείου Barmer, όπως αναφέρει το “Redaktionsnetzwerk Deutschland”.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Ινστιτούτου Έρευνας Συστήματος Υγείας του Ταμείου Ασφάλισης Υγείας Barmer, επηρεάζονται κυρίως άτομα στο δεύτερο μισό της ζωής τους.

Διπλάσιοι άνδρες από ό,τι γυναίκες

Σύμφωνα με την έκθεση, 820.000 άνδρες και 329.000 γυναίκες στη Γερμανία έγινε γνωστό ότι ήταν εθισμένοι στο αλκοόλ πέρυσι.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο εθνικός μέσος όρος είναι 14 αλκοολικοί ανά 1.000 άτομα.

Στη Βρέμη (22 ανά 1.000) και στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία (21 ανά 1.000) υπάρχουν σημαντικά περισσότεροι αλκοολικοί από τον εθνικό μέσο όρο.

Στη Σαξονία, είναι 19 στα 1.000 άτομα, στο Βερολίνο, το Βρανδεμβούργο, τη Σαξονία-Άνχαλτ και τη Θουριγγία 17 στα 1.000.

Οι πρώτοι στη Δύση είναι η Βρέμη, το Αμβούργο (18 στα 1.000) και το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν (17 στα 1.000).

Η Βαυαρία στο τελευταίο τρίτο της μελέτης

Ακολουθούν η Κάτω Σαξονία (14), η Βαυαρία (13), καθώς και η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η Έσση, η Βάδη-Βυρτεμβέργη και το Σάαρλαντ με 12 στα 1.000 άτομα η καθεμία.

Το χαμηλότερο ποσοστό αλκοολικών βρίσκεται στη Ρηνανία-Παλατινάτο με 11 στα 1.000 άτομα.

“Οι τεράστιες περιφερειακές διαφορές στην εξάρτηση από το αλκοόλ δεν μπορούν να εξηγηθούν με καθαρά ιατρικούς όρους.

Οι κοινωνικο-δημογραφικοί παράγοντες είναι επίσης πιθανό να παίζουν ρόλο εδώ”, λέει η επικεφαλής γιατρός της Barmer, Ursula Marschall.

“Ο αλκοολισμός εκδηλώνεται συνήθως για πολλά χρόνια και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στη γενιά των baby boomers των δεκαετιών του ’50 και του ’60”, τόνισε η Marschall.

Αυξημένη εξάρτηση από το αλκοόλ

Εκείνη την εποχή, το αλκοόλ είχε διαφορετικό καθεστώς. Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με εξάρτηση από το αλκοόλ έχει αυξηθεί από 1,09 σε 1,15 εκατομμύρια τα τελευταία πέντε χρόνια.

Πηγή: BR24

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.