Ξεκινά το παραδοσιακό Trachten- und Schützenzug 2023 στο Μόναχο

Ξεκινά το παραδοσιακό Trachten- und Schützenzug 2023 στο Μόναχο

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέλαση παραδοσιακών φορεσιών στον κόσμο: Με πολύχρωμες παραδοσιακές και ιστορικές φορεσιές, περίπου 9.500 άνθρωποι παρελαύνουν από την Παλιά Πόλη προς το Theresienwiese.

Μετά το χθεσινό χτύπημα της μπύρας, σήμερα ακολουθεί το δεύτερο κορυφαίο γεγονός του Oktoberfest του Μονάχου: στις 10 π.μ. θα ξεκινήσει το παραδοσιακό Trachten- und Schützenzug.

Αυτή τη φορά θα λάβουν μέρος περίπου 9.500 συμμετέχοντες με παραδοσιακές και ιστορικές φορεσιές: Παραδοσιακές φορεσιές και ομάδες χειροτεχνών, αθλητές και ορεινοί τυφεκιοφόροι, σημαιοφόροι και χορευτές, μουσικά συγκροτήματα και μπάντες. Συνοδεύονται από εορταστικές και στολισμένες άμαξες ζυθοποιίας. Φέτος, οι ομάδες προέρχονται από όλη τη Γερμανία, αλλά και από την Αυστρία, το Νότιο Τιρόλο, την Ιταλία, την Ελβετία, την Κροατία και τη Σερβία, για παράδειγμα.

Φέτος για πρώτη φορά με μια χρυσή βασιλική άμαξα

Προετοιμάστηκε και ήρθε ειδικά για το Μόναχο από τη λίμνη Chiemsee: η επίχρυση κινηματογραφική άμαξα που κάποτε ήταν σκηνικό για την ταινία “Ludwig II”. Οδηγεί σχεδόν πίσω από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας. Την άμαξα σέρνουν τέσσερα λευκά άλογα με μήλο από το Chiemgau.

Από την Maximiliansstraße προς την Theresienwiese

Η διαδρομή της πομπής μήκους επτά χιλιομέτρων εκτείνεται από την Maximilianstraße μέσω της Παλιάς Πόλης μέχρι την Theresienwiese και είναι πάντα γεμάτη από πολυάριθμους θεατές. Οι οδηγοί στις περιοχές αυτές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για εμπόδια.

Μια μακρά παράδοση

Η Trachten- und Schützenzug πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1835. Αφορμή ήταν η αργυρή επέτειος γάμου του βασιλιά Λουδοβίκου Α’ και της Τερέζας της Βαυαρίας. Ο γάμος του ζευγαριού 25 χρόνια νωρίτερα είχε δώσει το έναυσμα για το Oktoberfest.

Όπως το Oktoberfest είναι το μεγαλύτερο λαϊκό φεστιβάλ στον κόσμο, έτσι και το Trachtenzug είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Στην αρχή, οι πομπές πραγματοποιούνταν μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως στην 100ή επέτειο του Oktoberfest το 1910 ή το 1935. Μόνο από το 1948 και μετά το Trachten- und Schützenzug πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης