Περίεργη πτήση: Από Φρανκφούρτη σε Φρανκφούρτη σε 9 ώρες

Newsroom

Περίεργη πτήση: Από Φρανκφούρτη σε Φρανκφούρτη σε 9 ώρες

Εννέα ώρες στον αέρα – για το τίποτα. Γιατί ένα αεροπλάνο της Lufthansa με 341 επιβάτες έκανε μια τόσο περίεργη διαδρομή;

Ένα Boeing 747-400 της Lufthansa ήταν στον αέρα για σχεδόν εννέα ώρες αυτή την εβδομάδα, μόνο και μόνο για να επιστέψει πίσω στο σημείο αναχώρησής του. Αυτό αναφέρει το περιοδικό “Aviation Herald”.

Τα στοιχεία πτήσης που είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο επιβεβαιώνουν την αναφορά: Σύμφωνα με αυτά, το τετρακινητήριο αεροσκάφος απογειώθηκε από τη Φρανκφούρτη στις 4 μ.μ. το απόγευμα της Τετάρτης.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 341 επιβάτες. Ο προορισμός: Σεούλ.

Lufthansa: Ο δείκτης πίεσης λαδιού έδειχνε λάθος πληροφορίες

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πτήση LH712 κύλησε ομαλά τις πρώτες ώρες.

Το αεροπλάνο πέταξε πάνω από την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και σχεδόν την Κασπία Θάλασσα. Στη συνέχεια υπήρξαν προβλήματα.

Όπως δήλωσε η Lufthansa στο t-online, ο δείκτης πίεσης λαδιού ενός από τους τέσσερις κινητήρες έδειχνε λάθος πληροφορίες. Το πλήρωμα αποφάσισε να κλείσει τον κινητήρα.

Το Boeing 747 μείωσε την ταχύτητά του από τα 1.070 χιλιόμετρα την ώρα στα 740 χλμ/ώρα, έπεσε από ύψος 10.700 μέτρων στα 9.700 μέτρα και έκανε αναστροφή.

Στην συνέχεια επέστρεψε στη Φρανκφούρτη με την ίδια ακριβώς διαδρομή που είχε διανύσει.

Εκεί προσγειώθηκε με ασφάλεια γύρω στη 1 π.μ. τη νύχτα και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε άλλες πτήσεις.

Η Lufthansa δήλωσε στο t-online, όταν ρωτήθηκε, ότι το πλήρωμα “κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πάνω από την Κασπία Θάλασσα για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με τις διαδικασίες, προκειμένου να μπορέσει να προσγειωθεί κατά προτεραιότητα”.

Το εν λόγω Boeing, το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία της Lufthansa από τον Μάιο του 2002, θα παραμείνει τώρα στη Φρανκφούρτη για περαιτέρω τεχνικές εξετάσεις.

“Η ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων μας έχει πάντα απόλυτη προτεραιότητα”.

2013: Το Airbus εξακολουθεί να διανύει 8.000 χιλιόμετρα μετά από βλάβη κινητήρα

Γιατί όμως το αεροσκάφος επέστρεψε παρόλα αυτά τόσο μακριά στη Φρανκφούρτη σε περίπτωση έκτακτης αεροπορικής ανάγκης;

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: αν ένας από τους τέσσερις κινητήρες παρουσιάσει βλάβη, τα αεροσκάφη μπορούν ακόμα να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις χωρίς προβλήματα.

Ακόμα και τα αεροσκάφη με δύο μόνο κινητήρες μπορούν να προσγειωθούν με ασφάλεια μετά τη βλάβη ενός κινητήρα.

Πρόσφατα, ένα Airbus A321 Neo της Lufthansa με έναν μόνο λειτουργικό κινητήρα προσγειώθηκε στο Ζάγκρεμπ – περίπου μισή ώρα μετά τη βλάβη του κινητήρα.

Το 2013, ένα Airbus 380 της Emirates με τέσσερις κινητήρες κατάφερε να διανύσει ακόμη και 8.000 χιλιόμετρα μέχρι το Κουβέιτ μετά από βλάβη.

Γιατί το αεροπλάνο της Lufthansa δεν συνέχισε να πετάει;

Αλλά αν τέτοιες μεγάλες αποστάσεις είναι ακόμα εφικτές με 75 τοις εκατό ισχύ κινητήρα: Γιατί το αεροσκάφος της Lufthansa δεν πέταξε κατευθείαν για τη Σεούλ;

Η αεροπορική εταιρεία δεν απάντησε σε αυτό το ερώτημα στο t-online.

Ωστόσο, ο λογαριασμός ειδικού ενδιαφέροντος “Flight Emergency” στην πλατφόρμα X δίνει μια ιδέα για έναν πιθανό λόγο: Σε περίπτωση προβλήματος που δεν επιβάλλει άμεση προσγείωση, οι αεροπορικές εταιρείες συχνά προσπαθούν να πετάξουν προς τη δική τους βάση – επειδή εκεί θα έχουν καλύτερους πόρους για επισκευές, όπως μηχανικούς ή ανταλλακτικά σε απόθεμα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης