Πέθανε από σφήκα Γερμανός διευθυντής γνωστής εταιρείας

Newsroom

Updated on:

Είναι οι σφήκες ιδιαίτερα επιθετικές φέτος στη Γερμανία

Το εργατικό δυναμικό της Daimler Truck βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ. Ο δημοφιλής οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Dax, Jochen Goetz (52), πέθανε το Σαββατοκύριακο.

Τώρα η BILD διευκρινίζει ότι  ο κορυφαίος μάνατζερ φέρεται να πέθανε από αλλεργική αντίδραση.

Η εταιρεία από το Leinfelden-Echterdingen κοντά στη Στουτγάρδη σιωπά σχετικά με την αιτία θανάτου και τις συνθήκες.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της εταιρείας, Jörg Howe (66): “Σε στενή συνεννόηση και με σεβασμό προς την οικογένεια του Jochen Goetz, θα θέλαμε να επιμείνουμε στην προηγούμενη διατύπωση “τραγικό ατύχημα”.”

Παρ’ όλα αυτά, η είδηση του θανάτου προκαλεί εικασίες στο προσωπικό. Πολλοί αναρωτιούνται τι συνέβη στον εξαιρετικά σεβαστό οικονομικό διευθυντή.

“Ήταν ένας από εμάς”, δήλωσε ένας εργαζόμενος της Daimler Truck στη BILD. Ένας άλλος πρόσθεσε: “Ο Jochen ήταν πάντα γνήσιος, ένας άνθρωπος χωρίς αερολογίες”.

Η BILD έμαθε από καλά πληροφορημένους κύκλους ότι το τσίμπημα μιας σφήκας λέγεται ότι ήταν η καταστροφή του διευθυντή.

Άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά του έλεγαν ότι συχνά κουβαλούσε μαζί του ένα σετ έκτακτης ανάγκης κατά των τσιμπημάτων σφήκας.

Παραμένει αδιευκρίνιστο αν αυτό ήταν σε ετοιμότητα και το Σάββατο, όταν ο Γκετς φέρεται να τσιμπήθηκε από το έντομο.

Μια ολόκληρη ζωή στον όμιλο Daimler

Περίπου το 3 έως 3,5 τοις εκατό όλων των ανθρώπων που ζουν στη Γερμανία είναι αλλεργικοί στο δηλητήριο σφηκών ή μελισσών.

Μετά από ένα τσίμπημα, ο οργανισμός τους απελευθερώνει περισσότερη ουσία ισταμίνη – με ολέθριες συνέπειες: τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται, ζωτικά όργανα δεν τροφοδοτούνται πλέον με οξυγόνο.

Δεν είναι γνωστό ποιος στην Daimler Truck γνώριζε για την πιθανή αλλεργία του Goetz στη σφήκα.

Τώρα όλη η οικογένεια της εταιρείας βρίσκεται να βαθύ πένθος. Διευθύνων Σύμβουλος Martin Daum (63): “Ο Jochen Goetz ήταν η Daimler Truck με την καρδιά και την ψυχή του”.

Είχε κάνει την εταιρεία αυτό που είναι σήμερα, όχι μόνο από οικονομικής άποψης.

Ο Goetz εργάστηκε για τον όμιλο Daimler σε όλη του τη ζωή. Μετά τα σχολικά του χρόνια στο Gaggenau της Βάδης-Βυρτεμβέργης, εκπαιδεύτηκε ως βιομηχανικός υπάλληλος στην τότε Mercedes-Benz AG.

Αργότερα σπούδασε και έφτασε μέχρι το διοικητικό συμβούλιο.

Ο Goetz ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στην εταιρεία – οι συνάδελφοι τον περιγράφουν ως προσγειωμένο.

Ήταν “πάντα με την καρδιά του στην πατρίδα του, παρ’ όλη την παγκοσμιότητα της Daimler Truck και τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές”, δήλωσε ο πρόεδρος του προσωπικού της Daimler Truck Jürgen Hartwig στην εφημερίδα “Badische Neueste Nachrichten” (BNN).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης