Περισσότερα παιδιά παθαίνουν ατυχήματα στο δρόμο για το σχολείο

Στατιστικά: Αυξήθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία στη Γερμανία

Μετά την πανδημία, περισσότερα παιδιά είχαν ατυχήματα στους δρόμους. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, ο δρόμος προς το σχολείο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Τα “ταξί των γονέων” αποτελούν επίσης κίνδυνο για τα παιδιά, προειδοποιεί η ADAC.

Πέρυσι, ο αριθμός των παιδιών που ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα αυξήθηκε και πάλι.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, περίπου 25.800 παιδιά κάτω των 15 ετών τραυματίστηκαν σε τροχαία ατυχήματα το 2022.

Αυτό ήταν 16% περισσότερο από ό,τι το προηγούμενο έτος, το οποίο σημαδεύτηκε ακόμη από τα μέτρα κατά της πανδημίας Covid 19.

Συνολικά 51 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Κατά μέσο όρο, ένα παιδί τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε σε τροχαίο κάθε 20 λεπτά το 2022.

Τα παιδιά ήταν ιδιαίτερα πιθανό να πεθάνουν στο δρόμο για το σχολείο. Τα περισσότερα από αυτά επέβαιναν σε ποδήλατο (36%) ή κάθονταν σε αυτοκίνητο (34%). Ένα άλλο 22 τοις εκατό ήταν πεζά τη στιγμή του συμβάντος.

Αν εξετάσει κανείς τις διάφορες ηλικιακές ομάδες, προκύπτει μια πιο διαφοροποιημένη εικόνα: τα παιδιά κάτω των 6 ετών βρίσκονται συχνά σε αυτοκίνητο με έναν φροντιστή ενήλικα, σύμφωνα με τη μελέτη, εκεί συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα (58 τοις εκατό).

Μεταξύ των μεγαλύτερων μαθητών, το ποσοστό των ποδηλατών αυξάνεται: Συμμετέχουν συχνότερα σε ατυχήματα με ποδήλατα (42 τοις εκατό).

Η ADAC προειδοποιεί για τους επικίνδυνους ελιγμούς οδήγησης

Η ADAC συμβουλεύει τους γονείς των παιδιών που ξεκινούν το σχολείο να επιλέγουν μαζί με τα παιδιά τους μια ασφαλή διαδρομή προς το σχολείο και να την εξασκούν τακτικά.

Ακόμη και μετά την έναρξη του σχολείου, η συνοδεία ενός γονέα εξακολουθεί να είναι σημαντική.

Ωστόσο, μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, οι μαθητές που ξεκινούν το σχολείο θα πρέπει να περπατούν μόνοι τους.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μάθουν να κινούνται ανεξάρτητα και με ασφάλεια στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την ADAC, το “ταξί των γονέων” θα πρέπει να είναι ταμπού

Συχνά είναι τα “ταξί των γονέων” που προκαλούν προβλήματα μπροστά από τα σχολεία – για παράδειγμα, λόγω επικίνδυνης οδήγησης ή ελιγμών στροφής.

Η ADAC απευθύνει έκκληση στους γονείς να εξοικειώσουν τα παιδιά τους με την οδική κυκλοφορία σε μικρή ηλικία και να τα αφήνουν να κάνουν μόνοι τους το δρόμο για το σχολείο.

Τα ταξί των γονέων αποτελούν εδώ και χρόνια ένα αμφιλεγόμενο θέμα: είναι επικίνδυνα, επιβλαβή για το περιβάλλον και στερούν την ανεξαρτησία των παιδιών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης