Πού στη Γερμανία πέφτουν οι περισσότερες αστραπές και κεραυνοί;

Newsroom

έντονα καιρικά φαινόμενα στη Γερμανία

Ο αριθμός των κεραυνών έχει μειωθεί. Ωστόσο, το νοτιοδυτικό κρατίδιο παραμένει στην κορυφή. Σε μια περιοχή συγκεκριμένα, ο αριθμός είναι ιδιαίτερα υψηλός…

Κυρίως λόγω της ακραίας ξηρασίας, ο αριθμός των κεραυνών στα νοτιοδυτικά μειώθηκε σημαντικά το 2022: από 93.243 το προηγούμενο έτος σε 34.623.

Παρ’ όλα αυτά, η Βάδη-Βυρτεμβέργη παραμένει το ομόσπονδο κρατίδιο με τα περισσότερα καιρικά φαινόμενα από άποψη έκτασης, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών για τους κεραυνούς της Siemens στο Μόναχο.

Αν και οι κεραυνοί προκαλούν συχνά ζημιές, σπάνια πλήττονται άνθρωποι – όπως συνέβη στο Unterensingen (περιοχή Esslingen) το Σαββατοκύριακο.

Ένας 35χρονος άνδρας έχασε εκεί τη ζωή του μετά από κεραυνό.

Συνολικά, ο αριθμός των κεραυνών μειώθηκε

Ο αριθμός τους στη Γερμανία συνολικά μειώθηκε σημαντικά το 2022: σχεδόν κατά το ήμισυ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σε περίπου 242.000.

Σύμφωνα με τη Siemens, πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό στην ιστορία της μέτρησης, η οποία χρονολογείται από το 1991.

Το καλοκαίρι, ιδίως οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος, είναι συνήθως η καλύτερη εποχή για καταιγίδες, είπε.

“Όμως η ποσότητα των βροχοπτώσεων ήταν πολύ χαμηλότερη από την τιμή-στόχο. Ωστόσο, οι καταιγίδες χρειάζονται και τα δύο – υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες”, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών για τους κεραυνούς, Stephan Thern.

Ο ίδιος αποδίδει τις κορυφαίες θέσεις των νότιων κρατιδίων της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Βαυαρίας στον κατάλογο των περιοχών με κεραυνούς στην εγγύτητά τους στους πρόποδες των Άλπεων.

Στα νοτιοδυτικά, καταγράφηκαν λίγο κάτω από 1,0 κεραυνοί ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, στη Βαυαρία ήταν 0,85 και στο Αμβούργο 0,8.

Για σύγκριση: ένα χρόνο πριν, η πυκνότητα των κεραυνών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη ήταν 2,6 κεραυνοί ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Υψηλότερη πυκνότητα κεραυνών στην περιοχή της λίμνης Κωνσταντίας

Η υψηλότερη πυκνότητα κεραυνών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη καταγράφηκε πέρυσι στην περιοχή της λίμνης Κωνσταντίας (1,73), μπροστά από την περιοχή Ostalb (1,60) και την περιοχή Constance (1,58).

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της πόλης ή της περιφέρειας, οι κεραυνοί χτύπησαν συχνότερα στην περιφέρεια Ostalbkreis (2.421), καθώς και στις περιφέρειες Ravensburg (2.294) και Ortenaukreis (1.907).

Στο άλλο άκρο της κλίμακας βρίσκεται η περιφέρεια του Μανχάιμ όσον αφορά την πυκνότητα (0,23) και τον αριθμό (34).

Όπως δείχνει το περιστατικό στο Unterensingen, ένας κεραυνός μπορεί επίσης να είναι απειλητικός για τη ζωή ή ακόμη και θανατηφόρος για τους ανθρώπους.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο αποτελεί απόλυτη σπανιότητα ενόψει των αριθμών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης