Προειδοποίηση Καιρού: Κίνδυνος ανεμοστρόβιλου στη Γερμανία;

Newsroom

Ο «Απρόβλεπτος» τυφώνας στη βόρεια Γερμανία

Μια ακραία αλλαγή του καιρού θα προκαλέσει εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρές καταιγίδες – και ενδεχομένως ανεμοστρόβιλους στη Γερμανία τις επόμενες ημέρες…

Η νότια Γερμανία ιδρώνει: Η υψηλότερη θερμοκρασία στη Γερμανία, 36,6 βαθμοί Κελσίου, μετρήθηκε πρόσφατα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Πολλοί άνθρωποι λαχταρούν μια δροσιά – και μάλλον θα την έχουν σε ακραία μορφή τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον Dominik Jung, μια ακραία μεταβολή του καιρού είναι στα σκαριά λόγω του όλο και πιο αποπνικτικού αέρα, “μέχρι να εκτονωθεί το όλο πράγμα με ένα μεγάλο μπαμ”. Ο μετεωρολόγος το εξήγησε αυτό στην ιστοσελίδα “t-online.de”.

Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει πολύ κάτω από τους 20 βαθμούς, στις Άλπεις ακόμη και κάτω από τους επτά βαθμούς. Ο Γιουνγκ αναφέρεται σε ένα μοντέλο που αναμένει επίμονες βροχοπτώσεις. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί την Κυριακή, ή μόνο ελαφρά, θα είναι κάπως θερμότερο – αλλά και πάλι αρκετά κρύο.

Η αλλαγή του καιρού δεν επηρεάζει μόνο τη θερμοκρασία. Ζέστη αντί για κρύο, πυκνή συννεφιά αντί για φωτεινό γαλάζιο ουρανό – και προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους αντί για προειδοποιήσεις για καύσωνα.

Τουλάχιστον αυτό προτείνει ο Dominik Jung. Ο μετεωρολόγος δήλωσε στο “t-online.de” ότι εκτός από τις έντονες καταιγίδες, τις ισχυρές βροχές, τα μπουρίνια και το χαλάζι, ο σχηματισμός ανεμοστρόβιλων “δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς σε αυτή την επικίνδυνη καιρική κατάσταση”.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο Andreas Friedrich, υπεύθυνος για τους ανεμοστρόβιλους της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, όταν ρωτήθηκε: “Είναι πολύ πιθανό να σχηματιστεί ένας ανεμοστρόβιλος κατά τη διάρκεια των αναμενόμενων κακοκαιριών των επόμενων ημερών”.

Ωστόσο, η πρόβλεψη παραμένει πολύ ασαφής, αν και υπάρχει το “ενδεχόμενο” ότι “ένας ανεμοστρόβιλος θα σχηματιστεί στη Βαυαρία ή αλλού”, αλλά τα κύτταρα καταιγίδων πρέπει να παρατηρηθούν ακόμη την Παρασκευή.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης