Προσοχή ακόμη και το καλοκαίρι στην συγκεκριμένη πινακίδα

Newsroom

Updated on:

Ταξίδι στη Γερμανία το Πάσχα 2023 - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Προσοχή στους οδηγούς: Στη Γερμανία ισχύει ό,τι αναγράφεται στην πινακίδα. Τελεία και παύλα. Αλλά τι σημαίνει ένα όριο ταχύτητας με μια νιφάδα χιονιού; Πιθανώς όχι αυτό που νομίζετε…

Τι θα λέγατε για ένα όριο ταχύτητας με μια νιφάδα χιονιού; Αν νομίζετε ότι σημαίνει “80 σε υγρές συνθήκες”, κάνετε μεγάλο λάθος.

Εξηγούμε τι σκαρώνουν οι αρχές οδικής κυκλοφορίας με αυτό το δυσοίωνο σήμα.

Η πινακίδα με τη νιφάδα χιονιού ισχύει – πάντα

Όριο ταχύτητας 80 και η πρόσθετη πινακίδα με τη νιφάδα χιονιού από κάτω – η υπόθεση φαίνεται ξεκάθαρη: Μην οδηγείτε πιο γρήγορα από 80 km/h όταν χιονίζει.

Λοιπόν, θα μπορούσατε να έχετε οδηγήσει στον ολισθηρό δρόμο. Και επειδή η άγνοια δεν σας απαλλάσσει από την τιμωρία, μπορεί ακόμη και να πάρετε κλήση.

Τι σημαίνει η πρόσθετη ένδειξη “νιφάδα χιονιού” κάτω από μια πινακίδα ορίου ταχύτητας;

Σύμφωνα με τον “κατάλογο των προστίμων”, μια τέτοια πινακίδα υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχουν χειμωνιάτικες συνθήκες στην άκρη του δρόμου και ότι επομένως υπάρχει εκεί συγκεκριμένο όριο ταχύτητας.

Ωστόσο, αυτή η μέγιστη ταχύτητα ισχύει κατηγορηματικά – σε αντίθεση με την ένδειξη “80 σε υγρές συνθήκες”, για παράδειγμα – δηλαδή ακόμη και αν ο δρόμος δεν είναι ολισθηρός.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης