Οι ψυχίατροι θεωρούν επικίνδυνο τον δράστη του Würzburg

Διώκεται από τις μυστικές υπηρεσίες, ακούει φωνές: δύο ψυχίατροι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο δράστης της επίθεσης στο Würzburg πρέπει να υποβληθεί σε μόνιμη θεραπεία. Ο άνθρωπος βρισκόταν “σε μια δική του πραγματικότητα”.

Η δίκη για την επίθεση στο Würzburg εισέρχεται στην τελική της φάση. Γίνεται όλο και πιο πιθανό ότι ο 32χρονος κατηγορούμενος θα τοποθετηθεί μόνιμα σε ψυχιατρική κλινική.

Την 13η ημέρα της δίκης κατέθεσαν δύο ψυχίατροι που είχαν εξετάσει τον δράστη. Λόγω της ψυχικής του ασθένειας, ο άνδρας από τη Σομαλία είναι πιθανό να θεωρηθεί ακατάλληλος για να δικαστεί.

Ο εναγόμενος πάσχει από σχιζοφρένεια

“Η επικινδυνότητά του βασίζεται στην ειδική μορφή ψύχωσης που έχει επιδείξει επί σειρά ετών”, δήλωσε ένας από τους εμπειρογνώμονες.

Σύμφωνα με αυτό, ο κατηγορούμενος είχε ήδη ψυχώσεις δύο με τρία χρόνια πριν από το έγκλημα. Οι ειδικοί του βεβαιώνουν παρανοϊκή σχιζοφρένεια.

Ο κατηγορούμενος είχε παραισθήσεις, καθώς και ακουστικές διαταραχές. Είπε στους ερευνητές ότι άκουσε φωνές που τον παρακίνησαν να διαπράξει το έγκλημα.

Προηγουμένως, ο άνδρας είχε πει σε γνωστούς και γιατρούς ότι αισθανόταν διωκόμενος στη Γερμανία – από υποτιθέμενους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.

Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι ο δράστης δεν είναι ικανός για ενοχή

Ο επιτιθέμενος βρισκόταν “σε μια δική του πραγματικότητα”, όπως το περιέγραψε ένας από τους εμπειρογνώμονες στο δικαστήριο.

Η πιθανότητα ότι ο Σομαλός θα μπορούσε να διαπράξει περαιτέρω “ιδιαίτερα επιθετικές πράξεις” χωρίς θεραπεία σε ψυχιατρική κλινική είναι “εξαιρετικά υψηλή”. Δεν είναι πιθανό το ότι ο άνδρας προσποιούταν, δήλωσε.

Ο συνάδελφός του πρόσθεσε: “Δεν ήταν σε θέση να δει ότι οι πράξεις του ήταν λάθος”. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι εγκληματίες θεωρούνται ανίκανοι για ενοχή.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Σομαλός δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά σε ένα ψυχιατρείο.

Δεν υπάρχει μέγιστη περίοδος για μια τέτοια τοποθέτηση. Ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος μόνο αν κάποτε θεραπευτεί πλήρως. “Αν ήταν ασθενής μου, θα τον συμβούλευα για χρόνια, για δεκαετίες, ώστε να λάβει ειδική αγωγή”, δήλωσε ένας από τους ειδικούς ιατρούς.

Η απόφαση για την επίθεση με μαχαίρι θα εκδοθεί στα τέλη Ιουλίου

Η δίκη αφορά τα όσα συνέβησαν στις 25 Ιουνίου 2021 στην πλατεία Barbarossaplatz στο Würzburg. Ένας άνδρας χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι κουζίνας για να σκοτώσει τρεις γυναίκες και να τραυματίσει σοβαρά άλλες έξι.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Würzburg εκδικάζει την υπόθεση από τα τέλη Απριλίου 2022 – σε διαφορετικές αίθουσες λόγω έλλειψης χώρου.

Η 14η ημέρα της δίκης για την υπόθεση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα. Οι πρώτες αγορεύσεις θα πραγματοποιηθούν τότε.

Η ετυμηγορία αναμένεται την επόμενη Πέμπτη. Ο Σομαλός κατηγορείται για τρεις ανθρωποκτονίες, επτά απόπειρες δολοφονίας και τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.