Σιδηρόδρομοι και πτήσεις: Επόμενη απεργία στη Γερμανία;

Η υπομονή των ταξιδιωτών και των επιβατών θα μπορούσε σύντομα να δοκιμαστεί ξανά. Θα μπορούσαν να υπάρξουν απεργίες στους σιδηροδρόμους και τα αεροδρόμια στη Γερμανία πριν από το τέλος Μαΐου.

  • Η EVG απειλεί με μαζικές και μακροχρόνιες απεργίες στους σιδηροδρόμους
  • Κίνδυνος απεργιών στις πτήσεις στα τέλη Μαΐου και την Πεντηκοστή
  • Οι ταξιδιώτες έχουν αυτά τα δικαιώματα

Deutsche Bahn: Η EVG απειλεί με στάση εργασίας

Νέες απεργίες στην Deutsche Bahn* γίνονται όλο και πιο πιθανές. Το συνδικάτο σιδηροδρόμων και μεταφορών EVG απειλεί με νέες κινητοποιήσεις, αφού ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων έληξε ανεπιτυχώς.

Αν και δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το EVG έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι απεργίες είναι πιθανό να είναι πιο μαζικές από τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρόσφατο παρελθόν.

Εάν οι εργοδότες δεν υποχωρήσουν, η σιδηροδρομική κυκλοφορία θα μπορούσε να παραλύσει για ημέρες ή και εβδομάδες. Σε περίπτωση απεργίας, θα επηρεαστούν και οι προαστιακοί συρμοί.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της EVG, οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα πρέπει να ανακοινώνονται τουλάχιστον δύο ημέρες νωρίτερα. Αυτό θα έδινε την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να προετοιμαστούν.

Απεργίες στα αεροδρόμια τον Μάιο και την Πεντηκοστή;

Προκειμένου να διατηρηθεί η διαπραγματευτική πίεση στη μισθολογική διαμάχη μεταξύ του προσωπικού εδάφους των αεροδρομίων μετά την απεργία της 24ης Απριλίου, η Verdi απειλεί με στάσεις εργασίας μεταξύ του προσωπικού ελέγχου και της ασφάλειας τον Μάιο και τη Πεντηκοστή.

Μια απεργία στις πτήσεις την Πεντηκοστή είναι πιθανό να προκαλέσει χάος και να επηρεάσει πολλούς ταξιδιώτες. Ορισμένα ομόσπονδα κρατίδια στη Γερμανία έχουν διακοπές τότε.

Απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα τρένα και τα αεροπλάνα: οι εναλλακτικές λύσεις

Εάν δεν μπορείτε να αναβάλλετε το ταξίδι σας, πρέπει να διαθέσετε αρκετό χρόνο. Πριν ξεκινήσετε, καλό είναι να ενημερωθείτε για την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας μέσω ραδιοφώνου ή διαδικτύου.

Μια εναλλακτική λύση αντί του τρένου και του αεροπλάνου είναι η δημιουργία κοινοπραξίας αυτοκινήτων με τη λέσχη κοινοπραξίας αυτοκινήτων ADAC.

Ωστόσο, αν αποφασίσετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, θα πρέπει να βιαστείτε. Κατά κανόνα, αυτά κλείνουν γρήγορα.

Σημείωση: Η Πεντηκοστή που αναφέρεται αφορά το Καθολικό ημερολόγιο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης