Σκύλοι προσλαμβάνονται για να ηρεμούν επιβάτες σε αεροδρόμιο

Κατοικίδια από την Ουκρανία χρειάζονται καταφύγιο

Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τους αγχωμένους επιβάτες στο αεροδρόμιο του Βερολίνου-Μπράντενμπουργκ, ένας αριθμός σκύλων έχει προσληφθεί για να κάνουν βόλτες αγκαλιάς στην αίθουσα αναμονής.

Τα σκυλιά εργάζονται τώρα στο αεροδρόμιο BER

Μεταξύ της διάσωσης των πνιγμένων και της ανίχνευσης βομβών, τα σκυλιά μόλις και μετά βίας παίρνουν ρεπό αυτές τις μέρες.

Τώρα, έχουν κληθεί για μια άλλη σημαντική αποστολή, να ηρεμήσουν τους αγχωμένους επιβάτες στο γιγαντιαίο αεροδρόμιο BER του Βερολίνου.

Το αεροδρόμιο του Βρανδεμβούργου είναι το πρώτο στη Γερμανία που ξεκινάει το παράξενο αυτό πρόγραμμα, το οποίο δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ.

Στην περίπτωση του BER, οι σκύλοι για τη δουλειά αυτή είναι ζώα θεραπείας ειδικά εκπαιδευμένα στο Βρανδεμβούργο αν ντερ Χάβελ.

“Με αυτό το πρόγραμμα έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε στους επιβάτες μια χαλαρωτική αλληλεπίδραση με τα σκυλιά.

Μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τα σκυλιά για 10 λεπτά πριν από την αναχώρησή τους και στη συνέχεια να επιβιβαστούν στην πτήση τους νιώθοντας ηρεμία”, δήλωσε στο rbb ο εκπρόσωπος Τύπου της BER Jan-Peter Haack.

Ώρα να αφήσετε τα σκυλιά να βγουν έξω;

Προς το παρόν, η εργασία των σκύλων στο αεροδρόμιο βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση, αλλά η BER ελπίζει ότι τα σκυλιά θα γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες που θα απασχολούνται σε μηνιαία βάση στο εγγύς μέλλον.

Μιλώντας στον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ο υπάλληλος της Therapiehunde-Brandenburg Kai Swinne εξήγησε ότι είναι σημαντικό για τον οργανισμό να παρέχεται στα σκυλάκια ένα διάλειμμα όταν το χρειάζονται.

Μόλις τα ζώα συμπληρώσουν μία ώρα εργασίας στο αεροδρόμιο, τους δίνεται ένα διάλειμμα.

“Πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στα σημάδια άγχους των σκύλων και να διασφαλίζουμε ότι αισθάνονται άνετα στην εργασία τους”, δήλωσε ο Swinne.

Αυτό έχει γίνει όλο και πιο επιτακτικό αφού ένα μέλος της αγέλης “υπέβαλε την παραίτησή του” και έκλεισε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στις παραλίες της Δαλματίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης