Θα φύγει σύντομα από τα ράφια η δημοφιλής μάρκα σοκολάτας;

Newsroom

Στουτγάρδη, Σοκολάτα, γερμανική βιομηχανία σοκολάτα

Μετά από διαμάχη για τις τιμές: Θα φύγει σύντομα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ αυτή η δημοφιλής μάρκα σοκολάτας στη Γερμανία;

Σε συνάντηση προμηθευτών, ο όμιλος Rewe ανακοίνωσε ότι στο μέλλον δεν θα δέχεται πλέον υπερβολικές απαιτήσεις τιμών από τους κατασκευαστές. Μια δημοφιλής μάρκα σοκολάτας έχει ήδη επηρεαστεί από αυτό.

Η διαμάχη για τις τιμές μεταξύ του ομίλου Rewe Group και του κατασκευαστή σοκολάτας Ritter φαίνεται να έχει κλιμακωθεί.

Με συνέπειες για τους καταναλωτές: υπάρχουν όλο και περισσότερα κενά στα ράφια της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρει η “Lebensmittel Zeitung”, η Rewe ενημέρωσε τους προμηθευτές της σε συνάντηση ότι ο όμιλος θα λάβει στο μέλλον σαφή θέση απέναντι στις υπερβολικές τιμές αγοράς.

Ο όμιλος Rewe ενδιαφέρεται για μια “συνεργασία” – στο μέλλον, η εταιρεία θέλει να απορρίψει τις υπερβολικές τιμές ορισμένων προμηθευτών.

Στην εκδήλωση, ο όμιλος τόνισε ότι τους τελευταίους μήνες ικανοποιούσε συχνά τα αιτήματα της βιομηχανίας, αλλά λόγω της πρόσφατης πτώσης των τιμών της ενέργειας και των πρώτων υλών, θα ήθελε να ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση στο μέλλον.

Ωστόσο, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ θέλει να είναι έτοιμη να συνομιλήσει με τους κατασκευαστές ανά πάσα στιγμή.

Στη χειρότερη περίπτωση, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο διακοπής των παραδόσεων.

Όπως στην περίπτωση της Ritter: σε πολλά μέρη οι δημοφιλείς μπάρες Ritter Sport δεν είναι πλέον διαθέσιμες, άλλες μάρκες όπως η Milka ή η Schogette πρέπει να χρησιμεύσουν ως “ενδιάμεσες”.

Η διαμάχη μεταξύ της Ritter και της REWE είναι το τελευταίο κεφάλαιο στις διαμάχες μεταξύ κατασκευαστών και διανομέων τροφίμων:

Ιδιαίτερα εξέχουσες ήταν μέχρι στιγμής οι διαμάχες μεταξύ του ομίλου Edeka και του κολοσσού ποτών Coca Cola ή η διαμάχη μεταξύ της Rewe και της Kellog’s.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης