Βάδη-Βυρτεμβέργη: Κρούσματα και απώλειες

Την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020, το Κρατικό Γραφείο Υγείας (LGA) της Βάδης-Βυρτεμβέργης ανέφερε συνολικά 1.797 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Αυτό αυξάνει τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα σε τουλάχιστον 166.640.

Από αυτούς, περίπου 117.655 (+2.010) άνθρωποι έχουν ήδη αναρρώσει από τη νόσο. Εκτιμάται ότι στην περιοχή αυτή τη στιγμή παραμένουν 45.946 (-228)  ενεργά κρούσματα στον ιό (SARS-CoV-2).

3.021 θάνατοι στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Το κρατικό γραφείο υγείας αναφέρθηκε επίσης σε 15 ακόμη θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό σήμερα. Αυτό αυξάνει τον αριθμό των θανάτων σε συνολικά 3.021 από την αρχή της πανδημίας.

Ο αριθμός αναπαραγωγής (δείκτης) είναι 1,13

Ο αριθμός των αναπαραγωγών ή η τιμή R 7 ημερών δίνεται από το Robert Koch Institute για την Βάδη-Βυρτεμβέργη ως R 1,13. Είναι ο μέσος αριθμός ατόμων που έχουν μολυνθεί από ένα μολυσμένο άτομο.

Καταλαμβάνεται το 78,6% των εντατικών δυνατοτήτων

Σύμφωνα με στοιχεία από το μητρώο εντατικής θεραπείας DIVI των νοσοκομείων με κρεβάτια εντατικής θεραπείας, 456 νέα περιστατικά με COVID-19 στη Βάδη-Βυρτεμβέργη βρίσκονται σε εντατική θεραπεία  από τις 6 Δεκεμβρίου 2020, στις 4 μ.μ.

Επί του παρόντος καταλαμβάνονται συνολικά 2.311 κρεβάτια εντατικής θεραπείας από τα 2.940 διαθέσιμα (78,6%).

Η εθνική μέση τιμή επίπτωσης 7 ημερών είναι 149,9

Με το ψήφισμα μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των ομοσπονδιακών πολιτειών για μέτρα περιορισμού της επιδημίας COVID-19 της 6ης Μαΐου 2020, η επίπτωση 7 ημερών ορίστηκε ως σημείο αναφοράς για την εκτίμηση της εμφάνισης νέων κρουσμάτων και των αντίστοιχων μέτρων ελέγχου.

Αντιστοιχεί στον αριθμό των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν πρόσφατα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες και σήμερα είναι κατά μέσο όρο 149,9 για τη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Σε πόλεις ή περιφέρειες με περισσότερες από 50 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες, το αρμόδιο τμήμα υγείας, ανάλογα με την περιφερειακή κατάσταση, θα πρέπει να λάβει τα κατάλληλα περιοριστικά μέτρα κατά της ταχείας αύξησης του ποσοστού μόλυνσης σε συνεννόηση με τις κρατικές αρχές.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.