Βάδη-Βυρτεμβέργη: Τι ισχύει από τη Δευτέρα;

Οι κανόνες στο κρατίδιο χαλαρώνουν λίγο περισσότερο από σήμερα Δευτέρα: Οι περιορισμοί για τη συνάντηση φίλων και για τους λιανοπωλητές καταργούνται εν μέρει. Ωστόσο, ορισμένες αλλαγές εξαρτώνται από την επίπτωση.

Μετά τη διάσκεψη της περασμένης Τετάρτης, η κυβέρνηση της Βάδης-Βυρτεμβέργης ενημέρωσε τώρα τον κανονισμό κατά της πανδημίας του κρατιδίου σύμφωνα με τα νέα ψηφίσματα. Κατά συνέπεια, οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν εν μέρει από τη Δευτέρα.

Η βάση για αυτό είναι το βήμα-βήμα σχέδιο που εξαρτάται από τα κρούσματα, στο οποίο συμφώνησε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς. Ας δούμε τι θα ισχύει από σήμερα Δευτέρα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Γενική χαλάρωση από τις 8 Μαρτίου

 • Τα βιβλιοπωλεία επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά. Ωστόσο, ισχύουν οι κανόνες υγιεινής για το λιανικό εμπόριο: Απαίτηση χρήσης μάσκας (χειρουργική ή μάσκα FFP2 / KN95 / N95), περιορισμός του αριθμού των πελατών σε έναν πελάτη ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα για τα πρώτα 800 τετραγωνικά μέτρα της περιοχής πωλήσεων και ένας επιπλέον πελάτης ανά επιπλέον έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων περιοχής πωλήσεων.
 • Φυτώρια, ανθοπωλεία, καταστήματα με είδη κηπουρικής και καταστήματα δομικών υλικών μπορούν και πάλι να προσφέρουν την πλήρη γκάμα τους. Εδώ ισχύουν και οι απαιτήσεις υγιεινής για το λιανικό εμπόριο.
 • Κομμωτήρια και κουρεία επιτρέπεται να προσφέρουν όλες τις υπηρεσίες ξανά κατόπιν ραντεβού. Οι πελάτες και οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν χειρουργική ή μάσκα FFP2 / KN95 / N95. Εάν δεν μπορεί να φορεθεί μάσκα, οι πελάτες πρέπει να προσκομίζουν ένα αρνητικό γρήγορο τεστ.
 • Οι σχολές σκαφών και πιλότων επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης και των εξετάσεων καθώς και της θεωρητικής εκπαίδευσης και των εξετάσεων, οι μαθητές και οι εκπαιδευτές πρέπει να φορούν χειρουργική ή μάσκα FFP2 / KN95 / N95.

Πρόσθετες χαλαρώσεις σε περιφέρειες με συχνότητα κάτω των 100

Από μια σταθερή συχνότητα επτά ημερών μικρότερη από 100, μπορεί να γίνει περαιτέρω χαλάρωση.

 • Στη συνέχεια, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν ξανά συναντήσεις έως και πέντε ατόμων από όχι περισσότερα από δύο νοικοκυριά. Τα παιδιά των δύο νοικοκυριών έως και 14 ετών δεν μετράνε. Τα ζευγάρια που δεν ζουν μαζί θεωρούνται ένα νοικοκυριό.
 • Η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων σε εξωτερικούς και σε κλειστούς χώρους (εκτός από πισίνες) επιτρέπεται για αναψυχή και ερασιτεχνικά ατομικά αθλήματα με μέγιστο αριθμό πέντε ατόμων από όχι περισσότερα από δύο νοικοκυριά. Η χρήση αποδυτηρίων, εγκαταστάσεων υγιεινής και άλλων κοινόχρηστων χώρων ή εγκαταστάσεων δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση.
 • Οι υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα επιτρέπονται και πάλι. Αυτές περιλαμβάνουν στούντιο καλλυντικών, νυχιών, μασάζ, τατουάζ και πίρσινγκ καθώς και εγκαταστάσεις περιποίησης ποδιών. Οι πελάτες και οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν χειρουργική ή μάσκα FFP2 / KN95 / N95.
 • Το λιανικό εμπόριο επιτρέπεται να προσφέρει “Click & Meet”. Κλείνοντας ραντεβού εκ των προτέρων, οι πελάτες μπορούν να ψωνίσουν σε ένα κατάστημα σε ένα σταθερό χρονικό διάστημα. Δεν μπορούν να είναι παρόντες περισσότεροι από ένας πελάτες ανά 40 τετραγωνικά μέτρα ταυτόχρονα. Οι πελάτες και οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν χειρουργική ή μάσκα FFP2 / KN95 / N95.
 • Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφθείτε μουσεία, γκαλερί, μνημεία, ζωολογικούς και βοτανικούς κήπους κατόπιν ραντεβού. Τα στοιχεία επικοινωνίας πρέπει να καταγράφονται.

Πρόσθετες χαλαρώσεις σε περιφέρειες με συχνότητα κάτω των 50

Εκτός από την χαλάρωση που έχει ήδη αναφερθεί, περαιτέρω κανόνες μπορούν να χαλαρώσουν σε περιοχές με σταθερή επίπτωση επτά ημερών κάτω των 50. Προαπαιτούμενο: Το τμήμα υγείας πρέπει να καθορίσει ότι η επίπτωση ήταν κάτω των 50 για πέντε ημέρες.

 • Όταν συμβεί αυτό, τα καταστήματα λιανικής και οι αγορές επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά πλήρως. Οι απαιτήσεις υγιεινής θα εξακολουθούν να ισχύουν: Απαίτηση χρήσης μάσκας (χειρουργική ή μάσκα FFP2 / KN95 / N95), περιορισμός του αριθμού των πελατών σε έναν πελάτη ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα για τα πρώτα 800 τετραγωνικά μέτρα της περιοχής πωλήσεων και ένας επιπλέον πελάτης για κάθε επιπλέον έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων.
 • Στη συνέχεια, μπορείτε να επισκεφθείτε μουσεία, γκαλερί, μνημεία, ζωολογικούς και βοτανικούς κήπους χωρίς προηγούμενη κράτηση. Τα στοιχεία επικοινωνίας των επισκεπτών πρέπει να καταγράφονται.
 • Στον υπαίθριο χώρο και σε υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, τα αθλήματα με λίγη σωματική επαφή είναι δυνατά σε μικρές ομάδες που δεν ξεπερνούν τα δέκα άτομα. Επιπλέον, τα σχολεία τέχνης και μουσικής μπορούν να προσφέρουν προσωπική διδασκαλία και μαθήματα για ομάδες έως πέντε παιδιών έως και 14 ετών. Εξαιρούνται οι σχολές μπαλέτου και χορού.

Εάν ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών σε μια περιοχή αυξηθεί πάνω από 50 για τρεις συνεχόμενες ημέρες, αυτή η χαλάρωση δεν ισχύει σύμφωνα με το κρατικό διάταγμα.

Οι περιφέρειες που έχουν χαμηλότερη συχνότητα του 50 για πέντε ημέρες ή περισσότερο μπορούν ακόμη και να ανοίξουν όλα τα καταστήματα λιανικής ήδη από την αρχή της εβδομάδας. Εάν το αντίστοιχο Υπουργείο Υγείας ανακοινώσει τον δείκτη επίπτωσης, τα ανοίγματα θα είναι δυνατά “από αύριο”, όπως ανακοινώθηκε κατόπιν αιτήματος.

Πρόσθετες χαλαρώσεις σε περιφέρειες με συχνότητα κάτω των 35

Από μια σταθερή επταήμερη επίπτωση μικρότερη από 35, είναι δυνατές και πάλι συναντήσεις έως δέκα ατόμων από όχι περισσότερα από δύο νοικοκυριά στην οικεία πόλη ή περιοχή. Τα παιδιά των δύο νοικοκυριών έως και 14 ετών μετράνε ξανά.

“Φρένο έκτακτης ανάγκης” για περιφέρειες άνω των 100

Εάν η επταήμερη επίπτωση σε μια πόλη ή περιφέρεια αυξηθεί σε πάνω από 100 για τρεις συνεχόμενες ημέρες μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, οι ακόλουθοι περιορισμοί τίθενται αυτόματα σε ισχύ σε αυτήν την περιοχή:

 • Εκτεταμένοι περιορισμοί επαφής: Ένα νοικοκυριό συν ένα άλλο άτομο από άλλο νοικοκυριό. Τα παιδιά των αντίστοιχων νοικοκυριών έως και 14 ετών δεν υπολογίζονται.
 • Κλείσιμο μουσείων, γκαλερί, ζωολογικών και βοτανικών κήπων και μνημείων για το κοινό.
 • Κλείσιμο υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων για ερασιτεχνικά και ατομικά ψυχαγωγικά αθλήματα. Το ατομικό άθλημα επιτρέπεται μόνο με μέλη του νοικοκυριού συν ένα άλλο άτομο που δεν ανήκει στο νοικοκυριό. Τα παιδιά των αντίστοιχων νοικοκυριών έως και 14 ετών δεν υπολογίζονται.
 • Οι λιανοπωλητές δεν επιτρέπεται να προσφέρουν “Click & Meet”.
 • Κλείσιμο επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα (κέντρα αισθητικής, κέντρα ονυχοπλαστικής, στούντιο μασάζ, τατουάζ, σολάριουμ και πίρσινγκ καθώς και κέντρα περιποίησης ποδιών). Αυτό δεν ισχύει για ιατρικά απαραίτητες θεραπείες, ιδίως φυσιοθεραπεία και εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ποδιατρική και φροντίδα ποδιών.

Αυτό το άρθρο είναι μια επισκόπηση των νέων μέτρων. Μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες στον ιστότοπο της κυβέρνησης του κρατιδίου.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, το τοπικό τμήμα υγείας ελέγχει και αποφασίζει εάν μια πόλη ή μια περιοχή πληροί τα κριτήρια για ένα βήμα χαλάρωσης ή για σύσφιξη των μέτρων.

Ποιοι είναι οι δείκτες επίπτωσης στις πόλεις και στις περιφέρειες του κρατιδίου της #Βάδης_Βυρτεμβέργης;

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.