Βαυαρία: Πολιτικοί και φορείς απαιτούν άνοιγμα της υπαίθριας εστίασης

Εκτός από τα κομμωτήρια, οι “υπηρεσίες φροντίδας” όπως η περιποίηση ποδιών, καθώς και κέντρα κηπουρικής, τα φυτώρια και τα ανθοπωλεία θα ανοίξουν ξανά την 1η Μαρτίου, όπως εξήγησε ο Söder σε μια τηλεδιάσκεψη στο Μόναχο.

Περαιτέρω βήματα χαλάρωσης θα συζητηθούν στις 3 Μαρτίου.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder έχει ήδη δηλώσει ότι σε περιοχές με συχνότητα 7 ημερών μικρότερη του 35, τα καταστήματα θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά.

Αντίθετα, υπάρχει μικρή ελπίδα για ένα γρήγορο άνοιγμα για τον τομέα της γαστρονομίας. Ωστόσο, αυτό μερικές φορές αντιμετωπίζει κριτική, όπως αναφέρει το BR24.

Κατά συνέπεια, μεταξύ άλλων, η κοινοβουλευτική ομάδα του FDP ζητά τουλάχιστον το άνοιγμα της υπαίθριας εστίασης στη Βαυαρία: “Οι άνθρωποι βγαίνουν με αυτόν τον καιρό ούτως ή άλλως.

Ο κίνδυνος μόλυνσης στον καθαρό αέρα είναι ελάχιστος”. Η ένωση ξενοδόχων και εστιατόρων της Βαυαρίας βλέπει την κατάσταση ανάλογα:

“Ζητούμε να δημιουργηθούν επιπλέον ασφαλείς χώροι στην ύπαιθρο. Ανοίγοντας τον υπαίθριο χώρο εστίασης, αποφεύγονται ανεξέλεγκτες συσσωρεύσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους”.

Ο Söder είχε ήδη ανακοινώσει, ωστόσο, ότι ο τομέας εστιατορίων και ξενοδοχείων θα πρέπει να είναι υπομονετικός για πολύ περισσότερο καιρό σε σχέση με τον τομέα του εμπορίου, “γιατί στη γαστρονομία είναι πολύ πιο δύσκολο με τις μάσκες και την τήρηση αποστάσεων”.

Και το 2020 έγινε το τελευταίο άνοιγμα εκεί, και επίσης με πρώτα βήματα στον υπαίθριο χώρο”.

Προς το παρόν δεν μπορεί να εκτιμηθεί πότε θα συμβεί αυτό το 2021.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.