Βόλτα στη Στουτγάρδη: Για τους φίλους… του κρασιού!

Μπορεί να βρίσκεστε στη Γερμανία, όμως στη Στουτγάρδη δε θα πιείτε μόνο μπύρα. Η περιοχή φημίζεται για τους αμπελώνες και τα βραβευμένα κρασιά της.

Η Στουτγάρδη ήταν ήδη από το 16ο αιώνα μία από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους.

Αμπελώνας Στουτγάρδη
By i Marci | Canva.com

Είναι μάλιστα η μοναδική γερμανική πόλη, οι αρχές της οποίας κατέχουν 17,5 εκτάρια δημοτικών αμπελώνων σε έξι τοποθεσίες.

Αμπέλια θα δείτε ακόμη και στο κέντρο της πόλης! Και φυσικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου διοργανώνονται στη Στουτγάρδη φεστιβάλ κρασιού.

Ένα από αυτά τα φεστιβάλ κρασιού στη Στουτγάρδη λαμβάνει χώρα το φθινόπωρο (Fellbach Festival), ενώ το φεστιβάλ Stuttgart Wine Village είναι ένα από τα μεγαλύτερα της πόλης!

Αμπελώνας Στουτγάρδη
By Simon Danhauer | Canva.com

Tip: Προσθέστε στη λίστα με τα αξιοθέατα με την πρώτη ευκαιρία αμέσως μετά το lockdown το Μουσείο Οίνου της Στουτγάρδης (Weinbaumuseum).

Βρίσκεται στο χωριό Stuttgart-Uhlbach και τα εκθέματά του εξιστορούν την οινοπαραγωγική ιστορία 2.000 και πλέον ετών της περιοχής.

Αμπελώνας Στουτγάρδη
By Simon Danhauer | Canva.com

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.