Βόλτα στη Στουτγάρδη: Ο Πύργος της Τηλεόρασης

Ο πρώτος πύργος τηλεόρασης στον κόσμο κατασκευάστηκε στη Στουτγάρδη και εδώ και 60+ χρόνια στέκει «αγέρωχος» παρατηρώντας την πόλη και τους αμπελώνες της κοιλάδας Neckar από ψηλά. Χρειάστηκαν 20 μήνες για να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του.

Ο Πύργος της Τηλεόρασης της Στουτγκάρδης (Fernsehturm Stuttgart) εγκαινιάστηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1956. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, χάρη στην πανοραμική θέα που προσφέρει από την πλατφόρμα παρατήρησής του.

Στουτγάρδη Πύργος Τηλεόρασης

Ο Πύργος Τηλεόρασης στη Στουτγάρδη υψώνεται στα 217 μέτρα και η ιδέα δημιουργίας του μέσα στο καταπράσινο δάσος Degerloch και της προσθήκης μιας πλατφόρμας παρατήρησης που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τουριστικούς σκοπούς ανήκε στο μηχανικό Fritz Leonhardt, ο οποίος καταγόταν από την πόλη. Στον πύργο λειτουργεί καφετέρια και εστιατόριο.

Στουτγάρδη Πύργος Τηλεόρασης

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη (10:00-23:00), Παρασκευή-Κυριακή (09:00-23:00)

Ωράριο λειτουργίας εστιατορίου Leonhardts: Δευτέρα-Πέμπτη (12:00-22:00), Παρασκευή & Σάββατο (12:00-23:00), Κυριακή & αργίες (12:00-21:00)

Τιμή εισόδου: 7€ (ενήλικες), 4€ (παιδιά ηλικίας 6-15 ετών). Τα παιδιά ηλικίας έως 5 ετών μπαίνουν δωρεάν.

Με την επερχόμενη άρση των μέτρων λοιπόν, μη διστάσετε, επισκεφθείτε αυτό το αξιοθέατο της πόλης!

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Βάδη Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.