Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία: Εκεί που ζούνε οι εκατομμυριούχοι…

Ο εκατομμυριούχος "Chico" κέρδισε ξανά το λαχείο στη Γερμανία

Υπάρχουν όλο και περισσότεροι εκατομμυριούχοι στο NRW. Και αγαπούν τρία μέρη ιδιαίτερα. Η τρίτη θέση στην κατάταξη δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν, αλλά η δεύτερη θέση προκαλεί μεγάλη έκπληξη…

Μια φανταχτερή βίλα, ένας κήπος με πισίνα και ένας κηπουρός – οι σχεδόν 6.000 εκατομμυριούχοι της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας αρέσκονται να περιποιούνται τον εαυτό τους.

Και γι’ αυτό εγκαθίστανται σε ιδιαίτερα όμορφα μέρη.

Τα στατιστικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του κρατιδίου αποκαλύπτουν πού ακριβώς. Λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των εκατομμυριούχων ανά 10.000 κατοίκους.

Πρώτη θέση: Meerbusch

Η μικρή πόλη κοντά στο Ντίσελντορφ με περίπου 57.000 κατοίκους θεωρούνταν ανέκαθεν Μέκκα για τους εκατομμυριούχους.

Το 2019, έτος κατά το οποίο συλλέχθηκαν για τελευταία φορά τα στοιχεία, υπήρχαν εκεί περίπου 21 εκατομμυριούχοι ανά 10.000 κατοίκους.

Η γειτνίαση με το κομψό Ντίσελντορφ και η ταυτόχρονη ηρεμία “στην ύπαιθρο” προσελκύουν πιθανότατα έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό πλουσίων.

Δεύτερη θέση: Erndtebrück

“Πού στην ευχή είναι το Erndtebrück;”, θα αναρωτηθούν τώρα πολλοί. Και τι το ιδιαίτερο έχει;

Ο δήμος με περίπου 7.500 κατοίκους βρίσκεται στη νότια πλαγιά του Rothaargebirge και ανήκει στην περιφέρεια Siegen-Wittgenstein.

Το 2019 υπήρχαν εκεί λίγο λιγότεροι από δέκα εκατομμυριούχοι ανά 10.000 κατοίκους.

Η ειδυλλιακή τοποθεσία με τις καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις είναι πιθανώς υπεύθυνη για την υψηλή πυκνότητα εκατομμυριούχων.

Τρίτη θέση: Ντίσελντορφ

Οι εκατομμυριούχοι που προτιμούν τη ζωή στην πόλη από τη ζωή στην εξοχή δεν ζουν στο Meerbusch, αλλά στο Ντίσελντορφ.

Η πρωτεύουσα του κρατιδίου διαθέτει 9,3 εκατομμυριούχους ανά 10.000 κατοίκους.

Ο μυστικός νικητής: Κολωνία

Αν εξετάσουμε τον απόλυτο αριθμό των εκατομμυριούχων, δηλαδή όχι σε σχέση με τους 10.000 κατοίκους, η πρωτεύουσα του κρατιδίου ξεπερνιέται από την Κολωνία όσον αφορά τους εκατομμυριούχους.

Το 2019, ακριβώς 592 εκατομμυριούχοι ζούσαν στην Κολωνία, 576 στο Ντίσελντορφ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης