Ισχυρή βροχή πάνω από τη Φρανκφούρτη: Χάος στο αεροδρόμιο

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Ατελείωτες ουρές και αγενές προσωπικό: Τα 10 χειρότερα αεροδρόμια

Χιλιάδες επιβάτες πιθανότατα δεν θα φτάσουν στον προορισμό τους. Ο λόγος: μια σφοδρή καταιγίδα που πέρασε πάνω από την Έσση το βράδυ…

Η έντονη βροχόπτωση παρέλυσε την αεροπορική κυκλοφορία στη Φρανκφούρτη το βράδυ της Τετάρτης: Εκπρόσωπος του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Γερμανίας ανέφερε μεγάλες συσσωρεύσεις νερού στoν αεροδιάδρομο. Η επίγεια εξυπηρέτηση στο αεροδρόμιο χρειάστηκε να ανασταλεί εντελώς για περισσότερες από δύο ώρες.

Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν, αεροπλάνα δεν μπόρεσαν να απογειωθούν εγκαίρως ή χρειάστηκε να εκτραπούν σε άλλα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου, συνολικά περίπου 70 πτήσεις ακυρώθηκαν μέχρι την έναρξη της νυχτερινής απαγόρευσης. Στη Φρανκφούρτη, η απαγόρευση των νυχτερινών πτήσεων ισχύει στην πραγματικότητα από τις 11 μ.μ. και μετά.

Δείτε επίσης: Καταιγίδες και βροχές: Η Γερμανία κάτω από το νερό (Video)

Ωστόσο, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως το βράδυ, οι άδειες πτήσεων μπορούν να παραταθούν μέχρι τις 24 ώρες. Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι λόγω της καθυστερημένης επανέναρξης, 34 αεροσκάφη δεν μπόρεσαν να απογειωθούν εγκαίρως.

Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν οι ίδιες τις πτήσεις – η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για έντονα καιρικά φαινόμενα

Άλλες πτήσεις είχαν ήδη ακυρωθεί από τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρείες. Επίσης, 23 προγραμματισμένες αφίξεις εκτράπηκαν σε άλλα αεροδρόμια λόγω της απαγόρευσης νυχτερινών πτήσεων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, ένας τετραψήφιος αριθμός επιβατών επηρεάστηκε από τα προβλήματα.

Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) είχε ήδη εκδώσει προειδοποίηση για ολόκληρη την Έσση την Τετάρτη. Σύμφωνα με την προειδοποίηση, κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένονταν ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι. Για τμήματα της Έσσης εκδόθηκε επίσης προειδοποίηση για πλημμύρες.

ΚΕΝΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης