10.000 μέλισσες προκαλούν μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής

Η πυροσβεστική κάλεσε έναν ειδικό σε θέματα μελισσών για να απομακρύνει ένα άγριο σμήνος στο Βερολίνο. Αυτό που συνέβη στη συνέχεια εξέπληξε ακόμη και τον έμπειρο μελισσοκόμο…

Ένα τεράστιο σμήνος μελισσών προκάλεσε επιχείρηση της πυροσβεστικής στο Βερολίνο. Οι μέλισσες είχαν εγκατασταθεί σε ένα ψηλό δέντρο στο Friedrichshain. Ένας επιστάτης ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία κάλεσε έναν εθελοντή μελισσοκόμο.

“Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια επιχείρηση”, λέει ο Frank Sorge σε συνέντευξή του στο t-online. Ο μελισσοκόμος είναι διασώστης μελισσών εδώ και οκτώ χρόνια. Το ασυνήθιστο ήταν ότι το μεγάλο σμήνος μελισσών καθόταν τόσο ψηλά στο δέντρο. “Έπρεπε να πάρουμε μια εξαιρετικά μεγάλη σκάλα για να μπορέσω να προσεγγίσω”, λέει ο Sorge.

Για να πιάσεις ένα σμήνος μελισσών, πρέπει να πιάσεις τη βασίλισσα, λέει ο Sorge. Στη συνέχεια, τα υπόλοιπα ζώα την ακολουθούν. Επειδή αυτό το σμήνος ήταν τόσο ψηλά στο δέντρο, μπορούσε να φτάσει μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των μελισσών. Αλλά ο Sorge ήταν τυχερός: αντίθετα με τις προσδοκίες, έπιασε και πάλι γρήγορα τη βασίλισσα.

“Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο”

Αυτό που συνέβη στη συνέχεια εξέπληξε ακόμη και τον έμπειρο μελισσοκόμο. Συνήθως οι μέλισσες χρειάζονται αρκετό χρόνο για να ακολουθήσουν τη βασίλισσά τους. Αυτή τη φορά, όμως, ένα “τεράστιο σμήνος” βρέθηκε στον αέρα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και κατέλαβε τον δρόμο.

Υπήρχαν τόσες πολλές μέλισσες στον αέρα που ένας διερχόμενος οδηγός του τραμ κάλεσε και πάλι την πυροσβεστική, η οποία έφτασε με δύο οχήματα. “Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τόσο μεγάλο”, λέει ο Sorge. Υπολογίζει ότι το σύννεφο των μελισσών αποτελούνταν από τουλάχιστον 10.000.

Όμως η κατάσταση δεν ήταν επικίνδυνη. Οι μέλισσες είναι συνήθως ακίνδυνες. Συχνά, δεν φοράει καν προστατευτικό ρουχισμό. “Ήμασταν αρκετοί από εμάς που βρισκόμασταν μέσα στο σύννεφο μελισσών και δεν μας τσίμπησαν”, λέει ο μελισσοκόμος. Συνολικά, ήταν μια ασυνήθιστη αλλά επιτυχημένη αποστολή γι’ αυτόν.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης