Επίσημο: Τεράστια απεργία στον σιδηρόδρομο στη Γερμανία!

Το συνδικάτο EVG ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στην Deutsche Bahn θα προχωρήσουν σε απεργία από την Κυριακή έως την Τρίτη, σταματώντας για 50 ώρες όλες τις υπεραστικές, περιφερειακές αμαξοστοιχίες DB και τις εμπορευματικές μεταφορές.

Η EVG ανακοινώνει 50ωρη απεργία στα τρένα στη Γερμανία!

Όλα τα υπεραστικά τρένα, οι περιφερειακές μεταφορές και οι εμπορευματικές αμαξοστοιχίες της DB, καθώς και η κυκλοφορία άλλων 50 σιδηροδρομικών εταιρειών στη Γερμανία, θα ακινητοποιηθούν σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας από τις 10 το βράδυ της 14ης Μαΐου έως τις 12 το πρωί της 16ης Μαΐου.

Η Warnstreik (“προειδοποιητική απεργία”) θα είναι η τρίτη φέτος, με το συνδικάτο να διεκδικεί αύξηση μισθών 12%, τουλάχιστον 650 ευρώ το μήνα, για περίπου 180.000 υπαλλήλους της DB.

Η EVG δήλωσε επίσης ότι θέλει να διευκρινίσει ορισμένα ζητήματα σχετικά με τους εργαζόμενους που εργάζονται με τον κατώτατο μισθό στη DB, αναφέροντας ότι περίπου 2.000 εργαζόμενοι της DB λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό μόνο μέσω συμπληρωματικών πληρωμών, δεδομένου ότι ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία αυξήθηκε ταχύτερα από τις μισθολογικές κλίμακες της εταιρείας.

Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ της EVG και των αφεντικών της DB έχει προγραμματιστεί για τις 23 Μαΐου.

Δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν αποβεί μέχρι στιγμής ανεπιτυχείς, με την EVG να κατηγορεί τη DB ότι δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα αιτήματα των εργαζομένων της, “η πίεση αυξάνεται σημαντικά επειδή οι εργοδότες δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή”, εξήγησε ο διαπραγματευτής της EVG Kristian Loroch.

Παρόμοια τακτική πίεσης εφάρμοσαν και οι 5.000 εργαζόμενοι στις περιφερειακές μεταφορές στη Βαυαρία, τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την Κάτω Σαξονία και το Σλέσβιχ-Χολστάιν, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις την Τρίτη, αφού τους χορηγήθηκε αύξηση μισθού 300 ευρώ από τις περίπου 40 γερμανικές ενώσεις μεταφορών που τους απασχολούν. “Χωρίς τη μαζική πίεση από τα συνδικάτα, αυτό το αποτέλεσμα δεν θα ήταν δυνατό”, δήλωσε ο διαπραγματευτής της ver.di Volker Nüsse.

Τα αφεντικά της Deutsche Bahn έλαβαν μεγάλα μπόνους τον Απρίλιο

Την περασμένη εβδομάδα, ο πιο πρόσφατος γύρος διαπραγμάτευσης έληξε με την DB να προσφέρει εφάπαξ πληρωμή 2.850 ευρώ στους 180.000 εργαζόμενους αντί της αύξησης των μισθών κατά 650 ευρώ για 12 μήνες. Η EVG απέρριψε την προσφορά αυτή ως ανεπαρκή.

Η ανακοίνωση της απεργίας έρχεται την ίδια στιγμή που τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι χιλιάδες στελέχη της DB έλαβαν μπόνους συνολικού τριψήφιου ποσού εκατομμυρίων στα τέλη Απριλίου 2023.

Σύμφωνα με το NDR και την Süddeutsche Zeitung, τα μπόνους αυτά φέρονται να καταβλήθηκαν σε 30.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 3.800 είναι διευθυντικά στελέχη.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης