158 άτομα, 284 μέτρα μήκος: Το μεγαλύτερο στρώμα θαλάσσης!

Newsroom

Updated on:

Ημέρες κολύμβησης για τρανσέξουαλ

Στη πισίνα του Rastenberg (περιφέρεια Sömmerda) το Σάββατο, 158 συμμετέχοντες θέλησαν να δημιουργήσουν το μακρύτερο ίσως φίδι από στρώμα αέρα στη Γερμανία

Με επιτυχία: στο τέλος, η πλωτή αλυσίδα είχε μήκος περίπου 284 μέτρα. Αυτό θα έσπαγε το ρεκόρ των 272 μέτρων που είχε σημειωθεί το 2015 στο Itzehoe (Schleswig-Holstein).

Η ένωση υποστήριξης Raspehaus βρίσκεται πίσω από το έργο. Ο Andreas Martini (45), επικεφαλής του συλλόγου, δήλωσε στη BILD:

“Φαίνεται ότι σπάσαμε το ρεκόρ. Διότι κάθε στρώμα έχει μήκος κατά μέσο όρο 1,80 μέτρα. Δείξαμε τι μπορείς να πετύχεις όταν ενώνεις τις δυνάμεις σου. Νέοι και ηλικιωμένοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό”.

Μια κριτική επιτροπή από το Rekord-Institut Deutschland θα αποφασίσει τώρα αν το ρεκόρ θα γίνει επίσημο.

Μεταξύ άλλων, οι εμπειρογνώμονες θα αξιολογήσουν το κινηματογραφικό υλικό με το οποίο καταγράφηκε η προσπάθεια και θα εξετάσουν το ενδεχόμενο καταχώρησης στο βιβλίο Γκίνες.

Η ένωση ελπίζει ότι η προσοχή που θα προκύψει θα δημιουργήσει δωρεές για το crowdfunding project “Save the Raspehaus”.

Μόνο τα πιο επείγοντα μέτρα ανακαίνισης (συμπεριλαμβανομένης της στατικής) του μοναδικού πολιτιστικού μνημείου (που χτίστηκε το 1605) κοστίζουν 8900 ευρώ, λέει ο Martini.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης