200 δισ. το χρόνο το κόστος από τις κυβερνοεπιθέσεις στη Γερμανία

Newsroom

Χάκερ κυβερνοεπιθέσεις έγκλημα στο ίντερνετ από χάκερς

Τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις δήλωσαν πως δέχτηκαν κυβερνοεπιθέσεις τους προηγούμενους 12 μήνες στη Γερμανία

Οι κυβερνοεπιθέσεις για κατασκοπεία και σαμποτάζ, μαζί με την κλοπή δεδομένων και εξοπλισμού, θα κοστίσουν φέτος στη Γερμανία 206 δισεκατομμύρια ευρώ, δείχνει νέα έκθεση, με ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων να ανησυχούν πλέον ότι το ψηφιακό έγκλημα απειλεί την ύπαρξή τους.

Οι ζημίες θα ξεπεράσουν το φράγμα των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για Τρίτη συνεχή χρονιά, δείχνει η έρευνα που πραγματοποίησε μεταξύ 1.000 εταιρειών ο σύνδεσμος των επιχειρήσεων ψηφιακής οικονομίας Bitkom.

Επιθέσεις πραγματοποιούνται όχι μόνο από χάκερ του κοινού εγκλήματος αλλά από ξένες κυβερνήσεις, επισήμανε ο σύνδεσμος.

«Η Γερμανική οικονομία είναι άκρως ελκυστικός στόχος για εγκληματίες και εχθρικά κράτη. Τα όρια ανάμεσα στο οργανωμένο έγκλημα και τους κρατικούς πράκτορες θολώνουν» δήλωσε ο πρόεδρος της Bitkom Ραλφ Βίντεργκερστ.

Κατονόμασε μάλιστα τη Ρωσία και την Κίνα ως κύριες απειλές στον κυβερνοχώρο.

Περίπου τα τρία τέταρτα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι είχε υποστεί κυβερνοεπιθέσεις τους προηγούμενους 12 μήνες, ποσοστό ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με το 84% στην περυσινή έρευνα.

«Η μικρή υποχώρηση στον αριθμό των εταιρειών αποτελεί θετικό σημάδι και υποδηλώνει ότι τα μέτρα προστασίας έχουν αποτέλεσμα» σχολίασε ο Βίντεργκερστ.

Για πρώτη φορά, περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις δήλωσαν πως η ύπαρξή τους απειλείται από κυβερνοεπιθέσεις.

Στην έκθεση του 2022 το ποσοστό ήταν 45% και πριν από δύο χρόνια μόλις 9%.

Πηγή: in,gr

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης