Γερμανία: Το εισόδημα του πολίτη αυξάνεται στα 563 ευρώ

Bürgergeld - Hartz IV: Έρχεται το Εισόδημα του Πολίτη στη Γερμανία

Περισσότερα χρήματα για εκατομμύρια άπορους: Το Εισόδημα του Πολίτη πρόκειται να αυξηθεί αισθητά το επόμενο έτος. Οι περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια δικαιούχοι του εισοδήματος του πολίτη πρόκειται να λάβουν αισθητά υψηλότερες παροχές το επόμενο έτος…

Από τις αρχές του 2024, οι άγαμοι θα λαμβάνουν 563 ευρώ το μήνα αντί των 502 ευρώ που είναι σήμερα.

Αυτό ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Hubertus Heil στο Βερολίνο. Έκανε λόγο για ένα σημαντικό βήμα.

Συνολικά, πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του δώδεκα τοις εκατό, δήλωσε ο πολιτικός του SPD.

“Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης και αναταραχής, πρέπει κανείς να μπορεί να βασίζεται στο κράτος πρόνοιας.”

Με τη μεταρρύθμιση του εισοδήματος των πολιτών που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του έτους, τα ποσοστά θα πρέπει να προσαρμόζονται στον πληθωρισμό ταχύτερα από ό,τι στο παρελθόν.

Για τους νέους από την ηλικία των 15 έως και κάτω των 18 ετών, θα καταβάλλονται στο μέλλον 471 αντί για 420 ευρώ.

Για τα παιδιά από την αρχή του έβδομου έτους της ηλικίας τους έως τη συμπλήρωση του 14ου έτους της ηλικίας τους, θα καταβάλλονται 390 αντί για 348 ευρώ.

Για τα παιδιά μέχρι την ηλικία των έξι ετών, θα καταβάλλονται 357 αντί 318 ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2023 αντικαταστάθηκε το Hartz IV στη Γερμανία

Ταυτόχρονα, 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν το εισόδημα του πολίτη, συμπεριλαμβανομένων 1,68 εκατομμυρίων ανέργων.

Τον Ιανουάριο, το εισόδημα του πολίτη αντικατέστησε το Hartz IV με την προηγούμενη μορφή του ως την κεντρική κοινωνική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του συνασπισμού.

Τα κανονικά ποσοστά είχαν ήδη αυξηθεί κατά περίπου 50 ευρώ στις αρχές του έτους.

Με τη μεταρρύθμιση, το ύψος των παροχών προσαρμόζεται ταχύτερα από ό,τι πριν στην εξέλιξη των τιμών.

Προηγουμένως, ο πληθωρισμός λαμβανόταν υπόψη μόνο με πολύ μεγάλη χρονική υστέρηση.

Τώρα, τα επίπεδα μισθών και πληθωρισμού για τα τυπικά ποσοστά του επόμενου έτους λαμβάνονται υπόψη μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

“Καλό μήνυμα” χαρακτήρισε την αναπροσαρμογή των ενιαίων συντελεστών η Ένωση Κοινωνικής Πρόνοιας της Γερμανίας (Sozialverband Deutschland, SoVD), όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων dpa η πρόεδρος της Ένωσης Michaela Engelmeier.

Η ίδια επεσήμανε ότι η αύξηση θα βοηθήσει επίσης εκατοντάδες χιλιάδες άλλους ανθρώπους.

Η κοινωνική ένωση VdK, από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι η αύξηση που ανακοινώθηκε ήταν πολύ καθυστερημένη και πολύ χαμηλή.

“Η αύξηση των κανονικών συντελεστών έρχεται πολύ αργά ενόψει του συνεχιζόμενου πληθωρισμού”, δήλωσε η πρόεδρος του VdK Verena Bentele.

Η Paritätische Wohlfahrtsverband δήλωσε επίσης με σκεπτικισμό: “Αυτά τα κανονικά ποσοστά είναι και παραμένουν ποσοστά φτώχειας και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της ζωής των ανθρώπων”.

Οι βασικοί στόχοι της μεταρρύθμισης του εισοδήματος του πολίτη είναι η ενίσχυση της ατομικής υποστήριξης των θιγόμενων στο κέντρο εργασίας, καθώς και η μεγαλύτερη περαιτέρω κατάρτιση και εξειδίκευση για θέσεις εργασίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης