79χρονη ξεγελά Γερμανούς απατεώνες και οδηγεί στη σύλληψη τους

Σε μια απροσδόκητη τροπή των γεγονότων, μια πονηρή 79χρονη γυναίκα στην Ελβετία χρησιμοποίησε ένα έξυπνο κόλπο, ξεγελώντας τους επίδοξους Γερμανούς απατεώνες της και οδηγώντας τους στη σύλληψη από την αστυνομία.

79χρονη γυναίκα εξαπατά Γερμανούς απατεώνες

Στις 12 Μαΐου, μια 79χρονη συνταξιούχος που ζούσε στο καντόνι Zug, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που ισχυριζόταν ότι ήταν υπάλληλος του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Όπως συμβαίνει με πολλές από τις απάτες που αφορούν ψεύτικες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ο ψευτοαστυνομικός ενημέρωσε τη γυναίκα ότι τα χρήματά της δεν ήταν πλέον ασφαλή στην τράπεζά της και έπρεπε να τα αποσύρει και να τα δώσει σε αυτούς.

Ευτυχώς, η γυναίκα “μύρισε αμέσως τον ποντικό”, συμπεραίνοντας ότι ο αξιωματικός πρέπει να είναι απατεώνας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το 20 Minuten, αντί να κλείσει το τηλέφωνο στον απατεώνα, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι, κράτησε το σταθερό της τηλέφωνο σε λειτουργία και σκαρφίστηκε ένα έξυπνο σχέδιο.

Την επόμενη μέρα, όπως είχε προγραμματιστεί, οι απατεώνες κάλεσαν το τηλέφωνο της γυναίκας, δίνοντάς της και πάλι εντολή να πάρει τα χρήματά της από την τράπεζα.

Προς μεγάλη τους ευχαρίστηση, εκείνη υπάκουσε, ταξιδεύοντας στο τοπικό της υποκατάστημα στο Cham για να βγάλει όλα τα τιμαλφή της από τη θυρίδα της.

Γερμανοί εγκληματίες πέφτουν στην παγίδα συνταξιούχου

Αρκετά τηλεφωνήματα αργότερα, ένας νεαρός άνδρας εμφανίστηκε στο σπίτι της συνταξιούχου στις 5.30 μ.μ., προφανώς έτοιμος να το σκάσει με τα τιμαλφή και να προσθέσει το όνομά της στον μακρύ κατάλογο των ανθρώπων που εξαπατήθηκαν από πανούργους απατεώνες.

Ωστόσο, προς μεγάλη του έκπληξη, αντί για κοσμήματα και βραχιόλια, ο άνδρας παρέλαβε βραχιόλια πολύ διαφορετικού τύπου, αφού συνελήφθη από πραγματικούς αστυνομικούς αμέσως μόλις έφτασε.

Αποδείχθηκε ότι η γυναίκα είχε ενημερώσει την αστυνομία για την απάτη και είχε κανονίσει να βρίσκονται εκεί οι αρχές για να τους πιάσουν επ’ αυτοφώρω, όπως αποκάλυψε έκθεση της αστυνομίας του Zug.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατάφεραν επίσης να συλλάβουν έναν άλλο άνδρα στην περιοχή που σχετίζεται με το έγκλημα.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, οι δύο είναι Γερμανοί πολίτες ηλικίας 16 και 21 ετών. Πλέον έχει κινηθεί ποινική διαδικασία κατά των δύο υπόπτων.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης