Έρευνα: Οι καλύτεροι εργοδότες στη Γερμανία

Η νέα κατάταξη Top Companies αποκάλυψε τις διεθνείς εταιρείες που, σύμφωνα με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn, είναι οι καλύτεροι εργοδότες για την εξέλιξη της καριέρας στη Γερμανία.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι εγχώριες εταιρείες κυριαρχούν στην πρώτη δεκάδα.

Οι κορυφαίες εταιρείες του LinkedIn στη Γερμανία 2023

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το LinkedIn συνέταξε έναν κατάλογο με τους 25 κορυφαίους εργοδότες στη Γερμανία, κατατάσσοντας τις εταιρείες με βάση τους τρόπους με τους οποίους ενθαρρύνουν τους εργαζομένους να προωθήσουν την καριέρα τους.

Η μελέτη περιλαμβάνει την αξιολόγηση διαφόρων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ευκαιριών για την εξέλιξη των εργαζομένων τόσο στην εταιρεία όσο και μετά την αποχώρησή τους, των ευκαιριών για κατάρτιση και επαγγελματική εξέλιξη εντός της εταιρείας, της σταθερότητας της εταιρείας και των απολύσεων των εργαζομένων και του κύκλου εργασιών από τον Ιανουάριο του 2022 έως τη δημοσίευση της κατάταξης.

Ο κλάδος της τεχνολογίας κυριαρχεί στη γερμανική κατάταξη των εργοδοτών

Από τις αρχές του 20ού αιώνα, η Γερμανία είναι διεθνώς γνωστή για την παραγωγή αξιόπιστης και ανθεκτικής τεχνολογίας.

Αυτή η φήμη συνεχίζει να υπάρχει στην κατάταξη του 2023 του LinkedIn, αν και με έναν πιο art und Weise (τρόπο) του 21ου αιώνα.

Η Siemens, η μεγαλύτερη εταιρεία βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη, διεκδικεί την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από το μωρό της αυτοκρατορίας της Bosch, τη Syntegon, η οποία παράγει τεχνολογία συσκευασίας.

Πρωταγωνιστής της πανδημίας του κοροναϊού και πρωτοπόρος του πρώτου εμβολίου κατά του καρκίνου στον κόσμο, η γερμανοτουρκικών συμφερόντων BioNTech ήρθε στην τρίτη θέση.

Η μόνη μη γερμανικής ιδιοκτησίας εταιρεία που μπήκε στην πρώτη δεκάδα της ομοσπονδιακής δημοκρατίας ήταν η Amazon, η οποία κατέλαβε την τέταρτη θέση παρά το γεγονός ότι το 2022 ήταν η χρονιά που οι εργαζόμενοι της Amazon στη Γερμανία συμμετείχαν στην πρώτη διεθνή απεργία της Black Friday.

Οι γερμανικές εταιρείες από τους κλάδους των συμβούλων επιχειρήσεων, των αθλητικών ειδών, της αυτοκινητοβιομηχανίας και των τηλεπικοινωνιών κατέλαβαν τις υπόλοιπες 10 πρώτες θέσεις.

Οι υπόλοιπες θέσεις στην πρώτη 25άδα κυριαρχούνταν επίσης σε μεγάλο βαθμό από γερμανικές εταιρείες, με ελάχιστες αμερικανικές και γαλλικές επιχειρήσεις.

Οι 10 καλύτεροι εργοδότες στη Γερμανία το 2023

Συνολικά, αυτοί είναι οι 10 καλύτεροι εργοδότες στη Γερμανία το 2023, σύμφωνα με το LinkedIn:

  1. Siemens (Βιομηχανικός αυτοματισμός)
  2. Syntegon (Τεχνολογία παραγωγής και λειτουργίας μηχανημάτων)
  3. BioNTech (έρευνα βιοτεχνολογίας)
  4. Amazon (Τεχνολογία, πληροφορίες και διαδίκτυο)
  5. Simon-Kucher (Επιχειρηματικές συμβουλές και υπηρεσίες εταιρειών)
  6. SAP (Λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών)
  7. BMW Group (Αυτοκίνηση)
  8. Adidas (Αθλητικά είδη)
  9. Deutsche Telekom (Τηλεπικοινωνίες)
  10. Bayer (Φαρμακευτικά προϊόντα)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς δημιουργήθηκε η μελέτη και για να δείτε την υπόλοιπη κατάταξη, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης