Γερμανία: 7χρονος δεν βρήκε δότη και έχασε την μάχη για την ζωή

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Ελληνίδα της Γερμανίας πέθανε ξαφνικά σε ταξίδι στην Ελλάδα

Gladbeck (NRW) – Τα παιδιά στέκονται με τους γονείς τους μπροστά από την αίθουσα πένθους του νεκροταφείου στο Gladbeck Rentfort. Έχουν όλα δάκρυα στα μάτια, δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν ότι ο φίλος τους Max (7 ετών) δεν είναι πια μαζί τους…

Η μοίρα του άγγιξε πολλούς ανθρώπους. Τον Σεπτέμβριο του 2022, οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από λευχαιμία.

Τότε ήταν ξεκάθαρο: μόνο μια δωρεά βλαστοκυττάρων θα μπορούσε να τον βοηθήσει. Ξεκίνησε μια εντατική έρευνα. Τον Φεβρουάριο του 2023, βρέθηκε πράγματι ένας δότης.

Αλλά μετά ήρθε η ανατροπή: ο δότης αυτός δεν ήταν ξαφνικά πλέον διαθέσιμος.

Το ίδιο και ένας δεύτερος δότης. Σύμφωνα με το DKMS, οι λόγοι γι’ αυτό μπορεί να είναι πολλοί και ποικίλοι: για παράδειγμα, μια ασθένεια που έχει εμφανιστεί στον δότη στο μεταξύ, μια εγκυμοσύνη ή μια μακρόχρονη παραμονή στο εξωτερικό.

Πάστορας Oliver Laubrock : “Ο Max ήξερε πώς να ζει”

Το Σάββατο της Πεντηκοστής, η οικογένεια του Μαξ, οι φίλοι του έπρεπε πλέον να αποχαιρετήσουν το γενναίο αγόρι που πάλεψε μέχρι τέλους.

Ένα βιβλίο συλλυπητηρίων είναι απλωμένο μπροστά από την είσοδο. Το φέρετρο του Μαξ στέκεται στην αίθουσα. Δίπλα του υπάρχει μια φωτογραφία του παιδιού. Πολλά παιδιά έχουν φέρει μπαλόνια, λουλούδια και ζωγραφισμένες εικόνες για τον Μαξ.

Όλοι στέκονται στον προαύλιο χώρο, σκεπτόμενοι ευλαβικά τον Μαξ. Επειδή η προσέλευση είναι τόσο μεγάλη, η νεκρώσιμη ακολουθία μεταδίδεται έξω.

Στην ομιλία του, ο πάστορας Oliver Laubrock (53) ζωγράφισε μια εικόνα του ζωηρού και έξυπνου μικρού αγοριού και ανέφερε πώς η τάξη και οι δάσκαλοί του αντιμετώπισαν επίσης την ασθένεια του Μαξ.

Ο ιερέας: “Ο Μαξ ήξερε να ζει. Αυτό είναι ένα σπουδαίο μήνυμα σήμερα. Μπορούμε να δούμε πόσο πολύχρωμη είναι η ζωή από τα πολύχρωμα μπαλόνια που κρεμάσαμε εδώ.

Μαξ, κάπου εκεί πάνω, μας παρακολουθείς. Ο μπαμπάς σου σκέφτηκε μια υπέροχη πρόταση. Ο Μάξι δεν έχασε. Έχει κερδίσει την ελευθερία.”

Και παρακάτω: “Είμαι ελεύθερος. Αυτό ήταν μάλιστα μια φράση, ένα επιφώνημα από εκείνον όταν ήταν στη Ντίσνεϊλαντ. Αυτή ήταν η επιθυμία του, να ξαναπάει εκεί, να το ζήσει αυτό. Το έκαναν με όλες τους τις δυνάμεις, παρά την ασθένειά του. Απλά έπρεπε να γίνει”.

Όταν η οικογένεια του Μαξ έκανε δυνατό αυτό το τελευταίο ταξίδι, ήταν ήδη σαφές ότι θα έχανε τη μάχη με τη λευχαιμία.

Ενώ άλλα παιδιά της ηλικίας του πήγαιναν στο σχολείο, ο Max είχε νοσηλευτεί ξανά και ξανά για μεγάλα χρονικά διαστήματα και είχε υπομείνει αμέτρητες χημειοθεραπείες – μέχρι που ήρθε η θλιβερή βεβαιότητα ότι η θεραπεία του είχε τελειώσει.

Τώρα το φέρετρο του Μαξ κατέβηκε στο έδαφος. Σε όλους τους καλεσμένους είχαν δοθεί μπαλόνια – και τα άφησαν να υψωθούν στον αέρα για τον Μαξ…

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης