Ποια αεροπορική εταιρεία ζυγίζει τώρα και τους επιβάτες της;

Ποια αεροπορική εταιρεία ζυγίζει τώρα και τους επιβάτες της;

Η Air New Zealand θέλει να γνωρίζει ακριβώς πόσο βαριά είναι τα αεροσκάφη της στο μέλλον – και γι’ αυτό βάζει τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων να υποβάλλονται σε έλεγχο κιλών. Η αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτό είναι πρωτίστως θέμα ασφάλειας της εναέριας κυκλοφορίας.

Για πολλούς, το να πηγαίνουν στη ζυγαριά είναι ήδη δυσάρεστο – στη Νέα Ζηλανδία, οι επιβάτες της Air New Zealand πρέπει τώρα επίσης να ελέγχουν το βάρος τους.

Η ζύγιση των αποσκευών είναι εδώ και καιρό υποχρεωτική, αλλά τώρα οι επιβάτες διεθνών πτήσεων από το Όκλαντ πρέπει επίσης να πάνε στον έλεγχο των κιλών.

Η αεροπορική εταιρεία είναι πιθανότατα η πρώτη που εισάγει τους νέους ελέγχους.

“Πρόκειται για την ασφάλεια. Κάθε φορά που πετάμε, θέλουμε να ξέρουμε ακριβώς ποιο είναι το βάρος του αεροσκάφους”, δηλώνει ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας Greg Foran στο Radio New Zealand.

Οι ζυγαριές πρόκειται να εγκατασταθούν στο αεροδρόμιο του Όκλαντ – το μεγαλύτερο της χώρας – ήδη από τις 2 Ιουλίου.

Προς το παρόν, θα προσδιορίζεται το βάρος 10.000 επιβατών, αλλά η συμμετοχή είναι προς το παρόν εθελοντική.

“Μην ανησυχείτε, σε αντίθεση με τις ζυγαριές στο σπίτι, στο γυμναστήριο ή στο γραφείο του γιατρού, κανείς δεν μπορεί να δει τους αριθμούς, ούτε καν το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας”, ανέφερε η εφημερίδα New Zealand Herald.

Έτσι, τα δεδομένα υποτίθεται ότι θα παραμείνουν ανώνυμα.

Μέχρι τώρα, η Air New Zealand, όπως και πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες, υπολόγιζε με μέσες τιμές για τους επιβάτες. Μόνο που το αν αυτές είναι πράγματι σωστές ποτέ δεν ελέγχεται.

“Ζυγίζουμε τα πάντα στο αεροπλάνο – από το φορτίο μέχρι τα γεύματα επί του σκάφους και τις παραδοτέες αποσκευές”.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης