Αυξάνονται οι αιτήσεις πτώχευσης στη Γερμανία

Newsroom

Γερμανία: 41.000 καταστήματα έκλεισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Αύξηση σημείωσε ο αρθμός των αιτήσεων πτώχευσης εταιρειών στη Γερμανία, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ύφεση, όπως προειδοποιεί η Κομισιόν.

Τον Ιούνιο, 1.548 εταιρείες χρεοκόπησαν, ένας αριθμός αυξημένος κατά 36% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Το 1ο εξάμηνο του 2023, τα γερμανικά περιφερειακά δικαστήρια ανέφεραν 8.571 πτωχεύσεις επιχειρήσεων σύμφωνα με στοιχεία για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν.

Πρόκειται για 20,5% περισσότερες αιτήσεις εταιρικών πτωχεύσεων σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2022.

Όπως εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις καλοκαιρινές προβλέψεις της, το ΑΕΠ στις χώρες του ευρώ θα αυξηθεί 0,8% φέτος και 1,3% του χρόνου, έναντι 1,1% και 1,6% που εκτιμούσε τον Μάιο. Ψηλά ο πληθωρισμός, στο 5,6%.

Η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί λιγότερο από ό,τι αναμενόταν φέτος και την επόμενη χρονιά, εκτιμά η Κομισιόν, καθώς η καταναλωτική ζήτηση δέχεται χτύπημα από τον υψηλό πληθωρισμό και η μεγαλύτερη οικονομία, η Γερμανία, διολισθαίνει σε ύφεση φέτος.

Η πτώση της γερμανικής βιομηχανίας είναι πιθανώς αρκετά έντονη, ώστε να έχει παρασύρει την οικονομία και πάλι σε συρρίκνωση κατά το τρέχον τρίμηνο, λένε οι αναλυτές.

Πηγή: ΣοφοκλέουςIn

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης