Γερμανία: Τι είναι αυτά τα κόκκινα σημάδια στις κολώνες

Newsroom

Γερμανία: Τι είναι αυτά τα κόκκινα σημάδια στις κολώνες

Οι δρόμοι της Ευρώπης είναι γεμάτοι εκατοντάδες διαφορετικές πινακίδες και προειδοποιητικές ενδείξεις που ούτε οι ντόπιοι οδηγοί δεν τις θυμούνται.

Οι γερμανικοί δρόμοι διαθέτουν αρκετές διαφορετικές προειδοποιητικές πινακίδες και οδικές ενδείξεις που μέχρι και οι ίδιοι οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να τις θυμηθούν και φυσικά να υπακούσουν σε αυτές.

Ορισμένες από αυτές εισήχθησαν πρόσφατα στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ άλλες έχουν συμπεριληφθεί σε αυτόν εδώ και πολλά χρόνια.

Στις τελευταίες ανήκει και η ζωγραφισμένη ή αυτοκόλλητη κόκκινη λωρίδα που απαντάται στους κολόνες φωτισμού και θεωρείται ένα από τα παλαιότερα «σημάδια» οδικής κυκλοφορίας στη Γερμανία.

Η ένδειξη 394-50 εμπλούτισε για πρώτη φορά τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας τη δεκαετία του 1940.

Πρόκειται για μια κόκκινη λωρίδα σε λευκό πλαίσιο πάνω-κάτω που τοποθετείται στις κολώνες φωτισμού που υπάρχουν στο δρόμο, σε ύψος περίπου 1,5 με 1,8 μέτρα, και είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν σκοπεύετε να σταθμεύσετε ένα αυτοκίνητο δίπλα της.

Ποια είναι όμως η σημασία της; Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της Γερμανίας, η κόκκινη λωρίδα στην κολώνα μας ενημερώνει ότι η συγκεκριμένη λάμπα του δρόμου δεν μένει αναμμένη όλη τη νύχτα.

Μάλιστα, μερικές φορές αναγράφεται πάνω σε αυτές τις ώρες κατά τις οποίες λειτουργεί η λάμπα της κολώνας και προσφέρει φωτισμό στον περιβάλλοντα χώρο.

Για αυτό τον λόγο, ο οδηγός που αφήνει το αυτοκίνητό του σε αυτό το σημείο είναι υποχρεωμένος να έχει αναμμένη τη μικρή σκάλα των προβολέων, στη λειτουργία στάθμευσης για ενεργοποίηση της λυχνίας που βρίσκεται από την πλευρά του δρόμου, με σκοπό να είναι ορατός στο δρόμο.

Σε αντίθετη περίπτωση, όποιος δηλαδή σταθμεύσει και δεν πράξει τα ανάλογα, ενδέχεται να του επιβληθεί πρόστιμο και σε περίπτωση σύγκρουσης ο ιδιοκτήτης του σταθμευμένου αυτοκινήτου μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για το συμβάν.

Πηγή: CAR&MOTOR

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης